back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την έκτακτη σύγκληση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε ο βομβαρδισμός, από τον Ισραηλινό στρατό, σε κατάμεστο καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη που είχε ώς αποτέλεσμα το θάνατο 45 ανθρώπων αλλά και η απόφαση Νετανιάχου, παρά τη διεθνή κατακραυγή, να πολλαπλασιάσει τα αεροπορικά πλήγματα στη Ράφα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η φρίκη πρέπει να σταματήσει».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς. .

Ελεύθερος αφέθηκε ο 57χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στη Νίκαια μετά από καταγγελία της συνομήλικης συζύγου του, ότι τη μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα αυτοτραυματίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσαχθείς έχει συλληφθεί στο παρελθόν άλλες 6 φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Στη δημιουργία πλατφόρμας όπου κάθε πολίτης που αισθάνεται κίνδυνο θα μπορεί να το δηλώνει και να υπάρχει άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας ή της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά ο δήμος Αθηναίων, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα, η πλατφόρμα -που βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση- θα εντοπίζει το στίγμα του πολίτη που κινδυνεύει μέσω του κινητού τηλεφώνου του από την στιγμή που το δηλώνει.

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη διασφαλίζεται με ψήφο στην ΝΔ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα. Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να είναι ισχυρή η Ελλάδα για να διεκδικήσει στην Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το μεσημέρι, θα μιλήσει σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο.

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με πλάνα από την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο σε Τρίπολη, Κερασίτσα, Σπάρτη, Καλαμάτα, Πύλο, Πύργο και Αμαλιάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Για εγκληματική αδράνεια μπροστά στο πάρτι συμφερόντων και κερδοσκοπίας κατηγόρησε την κυβέρνηση μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα περιοδεύσει σήμερα στη Ρόδο.

Σε συγκέντρωση στο Άλσος των Ιωαννίνων θα μιλήσει σήμερα στις 8 και μισή το βράδυ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένας 58χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κέρκυρα, μετά από καταγγελία μητέρας ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τη 15χρονη κόρη της. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανήλικη είναι άτομο με αναπηρία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας.

 

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της 19ης Μαΐου, στο εργοστάσιο παρασκευής σχολικών γευμάτων στη Λαμία, που εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών. Στοιχεία, που έχει συλλέξει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα.

Επιμένει στην τακτική της να μην αναφέρεται σε Βόρεια Μακεδονία, όπως ορίζεται με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, η νέα πρόεδρος της γειτονικής χώρας. Σε νέες δηλώσεις της, η Γκορντάνα Σιλιανόφσκα τόνισε ότι έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και ως εκ τούτου, θα επιμείνει στην ονομασία «Μακεδονία», αρνούμενη τον προσδιορισμό «Βόρεια».

Στις Βρυξέλλες, θα μεταβεί σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπου αναμένεται να υπογράψει μαζί με τον βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρο διμερή συμφωνία ασφαλείας.

ΚΑΙΡΟΣ:

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σήμερα στην Αττική.Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα