back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 01:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης σε Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία και στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του τελικού στις 10 το βράδυ του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης, καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικές οδούς και λεωφόρους.

Για το κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζεται η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Δύο διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης έχουν δημιουργηθεί για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα. Η μετακίνησή τους θα γίνει συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ και με μισθωμένα λεωφορεία.

Έως τις 5 το απόγευμα θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος για το επιβατικό κοινό και από τις 6 αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κατόπιν αιτήματος της ΕΛΑΣ σύμφωνα με την οποία από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και drones. Εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις.

Ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που τυχόν προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού έχει εκπονήσει το ΕΚΑΒ, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας.

Συνεχίζεται και σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην πλ. Κοτζιά το Φεστιβάλ Φιλάθλων, ενώ στις 3μμ στο σημείο θα βρίσκονται οι πρωταθλητές του Euro 2004.

Την έναρξη του UEFA Europa Conference League Fan Festival θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον πρεσβευτή του τελικού, Τραϊανό Δέλλα.

Στη Μέση Ανατολή,

«ο γγ του ΟΗΕ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα και είναι συντετριμμένος από τις εικόνες των νεκρών και των τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών παιδιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Στην πολιτική επικαιρότητα,

«Η Ελλάδα έχει εκφράσει τον ισχυρότατο προβληματισμό της για την κατάσταση στη Γάζα και στη Ράφα και έχουμε προειδοποιήσει το Ισραήλ, με το οποίο έχουμε στρατηγική σχέση, πως δεν πρέπει να γίνει χερσαία επίθεση στη Ράφα και ότι αυτό αποτελεί τεράστιο λάθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σε ό,τι αφορά στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση η τελική λύση στην τραγωδία μπορεί να είναι μόνο η ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους».

Κάλεσμα στους πολίτες στις επικείμενες ευρωεκλογές να δυναμώσουν αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και να στείλουν ηχηρό μήνυμα, απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Καλαμάτα.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση διαρροής e-mails και ζήτησε την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως. «Το πρόστιμο για την διαφθορά της ΝΔ πρέπει να παρακρατηθεί από την κρατική επιχορήγηση που παίρνει το κόμμα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Ρόδο.

«Στις 9 Ιουνίου αξιοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας και σημαδεύουμε σωστά. Ρίχνουμε ένα ηχηρό χαστούκι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε όσα μας κάνουν τον βίο αβίωτο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Άλσος Ιωαννίνων.

Την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως από το Υπουργείο Εσωτερικών ζητεί και η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Γερμανός Καγκελάριος ‘Ολαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συζητήσουν απόψε, κοντά στο Βερολίνο, έναν γαλλογερμανικό οδικό χάρτη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ έναντι του ανταγωνισμού από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα