back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γ. Αμανατίδης: Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ στον τελικό με την Φιορεντίνα

Διαβάστε επίσης

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε!

Απόψε τις 22.00, ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς, υποδέχεται στην ΑΕΚ Arena της Νέας Φιλαδέλφειας την ιταλική Φιορεντίνα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου του Conference League, του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου ελληνικού συλλόγου σε ποδοσφαιρική διοργάνωση.

«Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ ότι ο τελικός διεξάγεται στην Αθήνα. Όλα θα κριθούν στη λεπτομέρεια», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στην Δέσποινα Μπαρδάκου ο βετεράνος αμυντικός των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Αμανατίδης.

Από την άλλη πλευρά, το μεγάλο ατού της Φιορεντίνα, όπως τόνισε, είναι η μεσοεπιθετική της γραμμή.

«Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία από τη στιγμή που παίζει στο Καμπιονάτο, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυνατή σε επίπεδο τακτικής».

Ωστόσο, ο Γιώργος Αμανατίδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του προπονητή του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο οποίος οδήγησε τον πειραϊκό σύλλογο στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του.

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αναλύσει σε βάθος την Φιορεντίνα ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να χτυπήσει τα αδύναμα σημεία της. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι επειδή της αρέσει να χτίζει το επιθετικό της παιχνίδι από την άμυνα και επειδή ανεβαίνουν πολύ ψηλά τα μπακ και ανοίγουν οι στόπερ μπαίνοντας μέσα τα δύο κεντρικά χαφ, εκεί θα στηθούν κάποιες παγίδες ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κλέψει τη μπάλα και να την απειλήσει άμεσα. Πρόκειται για μια τακτική στην οποία μας έχει συνηθίσει ο Μεντιλίμπαρ. Είναι κάτι το οποίο έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία και σε άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Άλλωστε, όπως σωστά έχει πει και ο ίδιος, ”κάτι που μας πάει καλά δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξουμε” και αυτό θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τροπαίου». 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα