back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

“Τοπόσημα”: Ο Ανδρέας Σωτηρακόπουλος για το Κουκάκι και τον «Μικρόκοσμο»

Διαβάστε επίσης

Ο Ανδρέας Σωτηρακόπουλος, ιδιοκτήτης του κινηματογράφου «Μικρόκοσμος» στη Συγγρού, μας μιλά για τις δύο του αδυναμίες: το σινεμά και το Κουκάκι.

Αυτό το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 10 το πρωΐ, συζητούμε για το τρίπτυχο Μακρυγιάννη, Γαργαρέτα, Κουκάκι, για το παρελθόν των συνοικιών αυτών που έχουν πλέον γίνει ένα, για την πίεση που γεννά ο τουρισμός για τους κατοίκους τους και το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί στο μέλλον, αλλά και για το παρόν και το μέλλον του κινηματογράφου.

Στο παραδοσιακό καφενείο του Κουκακίου «Το Αρχοντικόν» μας φιλοξενεί ο Ανδρέας Σωτηρακόπουλος, γέννημα – θρέμμα αλλά και επιχειρηματίας της περιοχής.

Η εκπομπή «Τοπόσημα» προσπαθεί να αναπλάσει ραδιοφωνικά την αίσθηση, τη ζωή, το ρυθμό, την ιστορία της Αθήνας, εστιάζοντας σε ένα κομμάτι της κάθε φορά, μέσα από τη φωνή των ίδιων των κατοίκων της.

Ο Πάνος Πολυζωΐδης συνομιλεί με Αθηναίους, όχι απαραίτητα γεννημένους και μεγαλωμένους στην Αθήνα, αλλά και ανθρώπους που επέλεξαν την πόλη ή που η ζωή έφερε εδώ, που την έκαναν δική τους πόλη, για λίγο ή για πάντα.

Ο Αθήνα 9,84 βγαίνει από το στούντιο και φέρνει τα μικρόφωνά του επί τόπου, στο σημείο που οι καλεσμένοι επιλέγουν. Δημόσια πρόσωπα ή και λιγότερο γνωστά, που προέρχονται από όλους του χώρους δραστηριότητας, από την τέχνη, τα γράμματα, τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τον αθλητισμό, μιλούν για τη ζωή τους μέσα από αναφορές στον αστικό χώρο όπου αυτή εξελίσσεται.

«Τοπόσημα», μία ραδιοφωνική αθηναιογραφία με τον Πάνο Πολυζωΐδη, στον Αθήνα 9,84, κάθε Σάββατο στις 10 το πρωΐ. Αυτό το Σάββατο 1 Ιουνίου, ο Ανδρέας Σωτηρακόπουλος μας μιλά για το Κουκάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα