back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό έμφραγμα περιμετρικά της Ομόνοιας καθώς κλειστή παραμένει η οδός Σταδίου έως το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος λόγω πορείας του Πανελλήνιου συλλόγου Πραπληγικών. Ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στον μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ, άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά”. Διευκρίνισε παράλληλα ότι οι πρόσθετοι περιορισμοί που εξετάζει η κυβέρνηση στην βραχυχρόνια μίσθωση δεν θα αφορούν ολόκληρη την χώρα, αλλά περιοχές στις οποίες έχουμε μεγάλες πιέσεις στις αυξήσεις των ενοικίων. Προανήγγειλε ότι εντός του 2024 θα έρθει η ψήφιση του νομοσχεδίου για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό σε ότι αφορά την ταχύτητα διενέργειας των προσλήψεων στην Υγεία κάνοντας λόγο για «βαριά διαδικασία» του ΑΣΕΠ η οποία «εξασφαλίζει αξιοκρατία αλλά δεν είναι η πιο γρήγορη».

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα το Αίγιο, την Πάτρα και τον Πύργο Ηλείας.

Στη Ρόδο περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην εκλογική στόχευση του ΠΑΣΟΚ για 2η θέση ενόψει των ευρωεκλογών προκειμένου να δοθεί απάντηση στην αλαζονεία του 41% αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στον ALPHA o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Προέτρεψε τους πολίτες να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να μην επιλέξουν την αποχή επιδή νοιώθουν απογοητευμένοι από την πολιτική.

Στη Χαλκίδα σήμερα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως ανακοινώθηκε, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 8 στο Σύνταγμα.

Βατά και χωρίς εκπλήξεις χαρακτηρίζονται τα θέματα των Νέων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν νωρίτερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Βασικό θέμα ήταν η σημασία και η χρησιμότητα του βιβλίου για τον άνθρωπο. Οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν να αναλύσουν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» και ένα διασκευασμένο κείμενο από το διαδίκτυο.

Στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό.

«O ”Μεντιλόπουλος” είναι πλέον ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο τελικός ήταν μια Οδύσσεια…. αλλά ο Μεντιλίμπαρ, όπως και ο Οδυσσέας, κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του” γράφει για τον προπονητή των ερυθρολεύκων η ισπανική Marca. Την υπεροχή του Ολυμπιακού αναγνώρισε η ιταλική La Repubblica. Ο Ολυμπιακός έγινε «η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο» τονίζει το BBC.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού φιγουράρει και στον τουρκικό Τύπο, που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες 3 σεζόν, και οι 3 ομάδες που αντιμετώπισε η Φενέρμπαχτσε στην Ευρώπη κατέκτησαν κύπελλο»

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού ανέβασε την Ελλάδα στην 15η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Αυτό σημαίνει πως στην Ευρώπη θα αγωνίζονται πλέον πέντε ελληνικές ομάδες από τη σεζόν 2025-26.

Πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα φετινά έσοδα του Ολυμπιακού.

«Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης! Ιστορική βραδιά για την ομάδα του Πειραιά και το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Πρωθυπουργός αφού εξέφρασε τη χαρά του για την νίκη του Ολυμπιακού τόνισε στα παραπολιτικά fm ότι διοργανώσαμε έναν τελικό χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Συγχαρητήρια μηνύματα και από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο 10,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 11,5% τον Απρίλιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 10,8% τον Μάρτιο 2024.

Δριμύτατη κριτική σε κυβέρνηση και “Μετρό ΑΕ” για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τα έργα του μετρό που εκτελούνται στην Αθήνα και τα προβλήματα που δημιουργούν στην πόλη ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξη στην “Political”. “Αυτό που προέχει είναι να προστατεύσουμε τους ελεύθερους χώρους που ήδη έχουμε. Πρέπει να αποσυνδέσουμε τις εργασίες στις πλατείες από τα έργα του Μετρό” τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Δούκας ξεκαθαρίζει τις θέσεις του σε ό,τι αφορά το μοντέλο ανάπτυξης που θέλει για την πρωτεύουσα λέγοντας ότι “η Αθήνα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, προσαρμοσμένο όχι στις απαιτήσεις των εργολάβων, αλλά στις ανάγκες των κατοίκων της.

Την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων- του μεσίτη και του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου -για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και πρωτοδίκως, σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας Στέλιος Κωσταρέλλος. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Στη Γαλλία το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρί Λεπέν κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ότι θέλει «να εισέλθει πλήρως» στον πόλεμο με τη Μόσχα μετά την πρόθεσή του να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να «εξουδετερώσει» ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Και ο καιρός: Λίγη συννεφιά πρόσκαιρα αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31ναν βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα