back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό!

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ελ Κααμπί στο 116’ νίκησε 1-0 τη Φιορεντίνα και πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του το Conference League καθώς στον συγκλονιστικό τελικό  πήρε το τρόπαιο κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που το καταφέρνει!

Το παιχνίδι έσπασε καρδιές καθώς και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που εν τέλει με το τέρμα του Μαροκινού ο οποίος έφτασε σε μια ανεπανάληπτη επίδοση έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και το πανηγύρισε έξαλλα με όλους τους παίκτες των “ερυθρολεύκων”.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε ψυχή, έδειξε χαρακτήρα, δεν επηρεάστηκε από την Φιορεντίνα που έδειξε να πατάει καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του αγώνα και ήταν ανώτερος στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά και στα δύο ημίχρονα της παράτασης και έφτασε δίκαια στην κορυφή της Ευρώπης.

Με ήρωα τον Ελ Κααμπί που πέτυχε μια ακόμη γκολάρα, με τον Τζολάκη να κρατάει ανέπαφη της εστία του και την άμυνα να αποκρούει κάθε υποψία απειλής, ο Ολυμπιακός έγραψε μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του και έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν σημαντικό για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος το γεγονός ότι πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να δεχθεί γκολ. Μολονότι θα μπορούσε να έχει βρει κάτι καλύτερο μπροστά, το βασικό που έπρεπε να διορθώσει ήταν η φάση του παιχνιδιού χωρίς την κατοχή.

Έπρεπε να βγάλει περισσότερη ένταση, αλληλοκαλύψεις και κινήσεις χωρίς την μπάλα, για να βάλει πίεση στη Φιορεντίνα, διότι έμοιαζε αρκετά μουδιασμένος.
Παράλληλα δεν είχε την κατάλληλη συγκέντρωση στο αμυντικό του τρίτο και να μειώσει τις δεύτερες μπάλες που έπαιρναν οι αντίπαλοι μετά την πρώτη απόκρουση της άμυνας του Ολυμπιακού και οι Ιταλοί έδειχναν να έχουν καλύτερη επικοινωνία και καθαρό μυαλό.

Κι ο Ολυμπιακός όμως με τον Ποντένσε δραστήριο απειλούσε με ατομικές ενέργειες προσπαθώντας να βάλει στο παιχνίδι τον Ελ Κααμπί, τον οποίο επιτηρούσε συνεχώς ο Μιλένκοβιτς.

Η πρώτη κίνηση στο ματς ήταν από τον Ιταλιάνο, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπελότι με τον Ενζολά, ποντάροντας στην ταχύτητα του Ανγκολέζου, ενώ ο Ντοντό εξακολουθούσε να είναι σχεδόν παντού στην άμυνα των «βιόλα».
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να ισορροπούν το παιχνίδι με πιο εύστοχες πάσες και καλύτερες συνεργασίες «σπάζοντας» τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

H είσοδος του Όρτα στο 77’ έδωσε ηρεμία στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, που απείλησε με δύο καλές στημένες φάσεις, αλλά το ματς πήγε στην παράταση.
Εκεί όμως «μίλησε» ο σεσημασμένος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που βρήκε μισή ευκαιρία «ξεγλίστρησε» από την άμυνα των Ιταλών και έστειλε στα ουράνια τους «ερυθρόλευκους».

Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ που κράτησαν γερά το αποτέλεσμα και έφτασαν στη «γη της επαγγελίας»!

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91’ Κίνι)– Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77’ Όρτα)– Φορτούνης (72’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (120’+1’ Ελ Αραμπί)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο – Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα, Μπιράγκι (106’ Ρανιέρι)– Αρτούρ (74’ Ντάνκαν), Μοντράγκορα – Μποναβεντούρα (82’ Ικονέ), Γκονζάλες (106’ Μπελτράν), Κουαμέ (82’ Μπαράκ)– Μπελότι (59’ Ενζολά).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα