back to top
28.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Ν. Λαλιώτης: Ο Αθήνα 9.84 έχει κάνει στροφή προς την ενημέρωση με πολύ διακριτά αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

Σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου, ο Αθήνα 9.84 κλείνει 37 χρόνια στα ερτζιανά! Γιορτάζει 37 χρόνια Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, 37 χρόνια γεμάτα ενημέρωση, πολιτισμό, μνήμες και συναισθήματα!

Ο Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Νίκος Λαλιώτης μίλησε στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” με την Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου και αφού ευχαρίστησε εργαζόμενους, δημοσιογράφους και διοικητικό προσωπικό, καθώς όπως είπε χάρις σε αυτούς βγαίνει ένα άρτιο αποτέλεσμα για τον ακροατή, διαβεβαίωσε για ένα σπουδαίο μέλλον του Αθήνα 9.84, όπως ακριβώς είναι και το παρελθόν του.

«Όσο σπουδαίο και αν είναι το παρελθόν του, οφείλουμε να κάνουμε και το παρόν του σπουδαίο. Ήρθα με πολλά όνειρα, θέληση και οράματα για να προχωρήσει ο σταθμός και να ξαναβρεί τη θέση που του αξίζει, γιατί πραγματικά του αξίζει! Σε μια μεταβατική εποχή με πάρα πολλά προβλήματα, το να υπάρχουν σταθμοί που κρατάνε μια δάδα ποιότητας και αντικειμενικότητας, όπως ο Αθήνα 9.84, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κυρίως, αυτό είναι που θέλω να συνεχίσω και να αυξήσω. Να γίνει ο σταθμός της πόλης στυλοβάτης της Δημοκρατίας, της ποιότητας, του πολιτισμού, της παιδείας. Να ακούει ο ακροατής πληροφορίες τις οποίες δεν μπορεί να ακούσει σε άλλους σταθμούς».

Εποχή της εικόνας

«Μπαίνουμε στην εποχή της εικόνας η οποία θα δώσει μια άλλη δυνατότητα στο σταθμό. Είναι ένα εργαλείο πραγματικά πολύ σημαντικό. Επίσης, παράλληλα με το σταθμό σχεδιάζουμε τη δημιουργία μονοθεματικών ιντερνετικών ραδιοφώνων και μια εφαρμογή στο κινητό όπου θα μπορεί ο τουρίστας να μπαίνει και να αντλεί πληροφορίες για την πόλη μας».

Στροφή στην ενημέρωση

«’Ήδη, σε αυτό το μικρό διάστημα που βρίσκομαι στο τιμόνι του Αθήνα 9.84, έχουμε κάνει στροφή προς την ενημέρωση με πολύ διακριτά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια δημοσιογραφία η οποία στέκεται κριτικά απέναντι στην οποιαδήποτε εξουσία. Το χαρακτηριστικό του Αθήνα 9.84 ήταν πάντοτε η πολυφωνία η οποία θα εξακολουθήσει να υπάρχει».

Εξωστρέφεια

«Από τις κύριες αποστολές ενός δημοτικού ραδιοφώνου είναι να γίνει “βήμα” για τους κατοίκους. Να μπορούν να εκφράσουν τα προβλήματά τους, τις ιδέες τους, να γίνει ο Αθήνα 9.84 ο μεσάζοντας των κατοίκων προς την Δημοτική αρχή. Ο ρόλος μας είναι να στηρίζουμε τους πολίτες και αυτό θα είναι μέσα στις επόμενες κινήσεις μας».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Νίκος Λαλιώτης παρευρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ο σταθμός της πόλης διοργάνωσε ένα ανοιχτό workshop για “το ραδιόφωνο της επόμενης μέρας”, στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές των τμημάτων Επικοινωνίας-ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και οι πρωτεργάτες του “Ράδιο Πάντειον”.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο κ. Λαλιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σήμερα εδώ στο Μέγαρο Μουσικής για την ημερίδα του ραδιοφώνου, μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση με νέους ανθρώπους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της δημοσιογραφίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Πραγματικά συγκινούμαι, διότι βλέπω μια νέα γενιά που έχει τη διάθεση να αγωνιστεί, να παλέψει, να διεκδικήσει τη ζωή της και νομίζω ότι η δική μας γενιά πια, μπορεί να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο τους. 

Σήμερα, είναι η μέρα του Αθήνα 9.84, ενός ιστορικού σταθμού ο οποίος συμβολίζει την πολυφωνία, την ενότητα, τη συνεργασία και σας διαβεβαιώνω ως Πρόεδρος του, ότι αυτό ακριβώς θα εξακολουθήσω να κάνω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα