back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣτΕ: «Ναι» στην πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών

Διαβάστε επίσης

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει τη σύσταση οργανικών θέσεων ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου βγουν περιπολίες στους δρόμους για αστυνόμευση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβίβασε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για σύσταση οργανικών θέσεων ειδικών φρουρών.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών αποσκοπεί στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Το σχέδιο διατάγματος κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ α ριθμ. 53/2024 γνωμοδότησή του (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ανθή Σπανού).

Μίνα Μουστάκα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα