back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα ο κ. Κασσελάκης

Διαβάστε επίσης

Τους στόχους της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες της 9ης Ιουνίου, περιέγραψε στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα κατά της αποχής η οποία-όπως είπε- νομιμοποιεί την επίκληση του 41% από την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Δώσαμε ζωή στη Βουλή»

«Στόχος μας ως ”Πλεύση Ελευθερίας” είναι να πάμε ψηλά, να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να ψηφίσουν ώστε να μην υπάρξει μεγάλο ποσοστό αποχής το οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να λέει ότι τη νομιμοποίησε η κοινωνία για να κάνει αυτά που κάνει. Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι εξαιρετικά αισιόδοξα. Η ”Πλεύση Ελευθερίας” είναι η φωνή των πολιτών. Δώσαμε ζωή στη Βουλή και γι ‘αυτό ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη να δώσουμε ζωή και στην Ευρωβουλή».

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει …quest εμφανίσεις στη Βουλή»

«Δεν έχει γίνει επαρκής συζήτηση για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες διότι η κυβέρνηση δεν το επιθυμεί. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται στη Βουλή για να κάνει διάλογο αλλά για ..guest εμφανίσεις, για να τον χειροκροτούν οι βουλευτές και να φεύγει. Οργανώνει μια επικοινωνιακή πολιτική αντιστροφής της πραγματικότητας. Δεν συζητήθηκαν ποτέ τα σοβαρά ζητήματα της δικαιοσύνης ή το έγκλημα των Τεμπών που ζητεί τιμωρία. Επίσης, είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης που δεν συζητήθηκαν ζητήματα ισότητας και έμφυλης βίας. Δεν είναι δυνατόν, σε μια περίοδο έξαρσης των γυναικοκτονιών να μην έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει γιατί δεν ποινικοποιεί ως αυτοτελές κακούργημα την γυναικοκτονία. Δυστυχώς, πορευόμαστε προς τις Ευρωεκλογές με τη χώρα σε μια τεράστια έλλειψη αντανακλαστικών και λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων όπως αυτά της επιβίωσης των πολιτών τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να θάψει κάτω από το χαλί».

«Η Βουλή είναι κατά κανόνα άδεια»

«Δεν έχει γίνει πραγματική δημόσια αντιπαράθεση για τα σοβαρά θεσμικά ζητήματα όπως για το τι θα γίνει με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εμείς, έχουμε βάλει στο τραπέζι προτάσεις όπως η κατάργηση της βουλευτικής και της υπουργικής ασυλίας καθώς και της κατάργησης του ορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Τα συζητάει αυτά ο κ. Μητσοτάκης ή σκέφτεται πώς θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα για να μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μειοψηφία; Γιατί κάτι τέτοιο ακούμε».

«Ο κ. Κασσελάκης είναι άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα»

«Δεν είμαι ενδοτική σε κοπλιμέντα. Όσα είπε ο Κασσελάκης για την ”Πλεύση Ελευθερίας” είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ομάδα, αν και η μικρότερη, κάνει το περισσότερο κοινοβουλευτικό έργο. Ευχαρίστως να τον ενημερώσουμε για όλα αυτά που έχουν γίνει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της θητείας Τσίπρα,  γιατί ο ίδιος είναι άσχετος με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, είναι νεόφερτος. Μέσα σε όλα, διαπίστωσε ότι είμαστε η μοναδική και πραγματική αντιπολίτευση. Ευχαρίστως να τον ενημερώσουμε  για το πως καταπατήθηκε η εντολή του δημοψηφίσματος,  για το πως έκαψαν τον κόσμο στο Μάτι και παρίσταναν ότι δεν ξέρουν τίποτα και το πως υπέγραψαν με διαβλητές διαδικασίες τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία επέβαλε ο Τραμπ».

«Η επιστολική ψήφος νομοθετήθηκε με προβλήματα»

«Είναι σωστό να ψηφίζουν οι Έλληνες παντού. Στηρίξαμε την  επιστολική ψήφος αλλά  νομοθετήθηκε με προβλήματα και με περιστολές τις οποίες επισημάναμε εγκαίρως όπως η κατάργηση της ψήφου στα προξενεία που την είχαν συνηθίσει οι συμπολίτες μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα