back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Να συμμετάσχουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές κάλεσε τους Κρητικούς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες στο κέντρο του Ηρακλείου.

Επαναλαμβάνοντας τη μεγάλη χαρά του για το γεγονός ότι η Κρήτη στις προηγούμενες εκλογές, και τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο του 2023,«βάφτηκε» γαλάζια, τους ζήτησε να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στην επερχόμενη εκλογική μάχη. «Η Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η εικόνα της χώρας από το 2019 έχει αλλάξει ριζικά.

Το σχέδιό του για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα περιγράφει με άρθρο του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. “Το ονομάζουμε «Ελληνικό Όνειρο»” σημειώνει και τονίζει ότι έχει στον πυρήνα του την προοδευτική διακυβέρνηση για το κοινό καλό. “Θα φτάσουμε στον στόχο συγκροτώντας μια μεγάλη, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία με τις πιο ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας” καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

“Η ΝΔ μάς καθηλώνει σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, μας απομακρύνει από την ευρωπαϊκή κανονικότητα”, επισημαίνει μεταξύ άλλλων σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέπτεται σήμερα Καβάλα και Δράμα.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ιδιαιτέρως εύκολα ήταν τα θέματα της Άλγεβρας στην οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. “Ίσως ήταν το ευκολότερο διαγώνισμα των τελευταίων ετών” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο μαθηματικός Μανώλης Φουντουλάκης, από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει ένα ζήτημα με το τρίτο θέμα στο οποίο τα δεδομένα δεν συνάδουν με τα αποτελέσματα. Αναλυτικά οι λύσεις στο δελτίο ειδήσεων, στις δύο.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του ηλικιωμένου άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στα Λιόσια αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Ο 59χρονος γιος του ηλικιωμένου, φέρεται να έκαψε τον πατέρα του καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς δεν είχε χρήματα για να τον θάψει. Ο 59χρονος συνελήφθη για οπλοκατοχή και απόκρυψη θανάτου.

Η Χαμάς χαρακτήρισε “θετικό” τον ισραηλινό οδικό χάρτη για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που παρουσιάστηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. “Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα τελειώσει έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του στρατού της Χαμάς και των κυβερνητικών δυνατοτήτων της” διαμήνυσε πάντως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμετρώνται απόψε στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας ξεκινά στις 10 το βράδυ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα