back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις  και για να μην δώσουμε τη δυνατότητα στον λαϊκισμό των «λεφτόδεντρων» να ξανασηκώσει κεφάλι στην πατρίδα μας”, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά όπου παραχώρησε την διακαναλική συνέντευξη τύπου. “Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω  ούτε στο 2015 ούτε στο 2012”, τόνισε, ενώ απαντώντας στα εφτά ερωτήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως ο ίδιος έχει μόνο ένα ερώτημα προς τον κ. Κασσελάκη: «γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του»;

Εκ νέου έθεσε στον πρωθυπουργό τα επτά ερωτήματα που έβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και θεωρεί ότι δεν απαντήθηκαν στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα ερωτήματα μεταξύ άλλων αφορούσαν τα Τέμπη, την ακρίβεια το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. 

“Οι πολίτες να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα. Είναι η ώρα της δημοκρατικής παράταξης για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της προοπτικής για όλους”, τόνισε από τις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Επισκεπτόμενος πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στο μοντέλο ανάπτυξης της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η πολιτική της βάζει πολλά εμπόδια στον πρωτογενή τομέα και επισημαίνοντας ότι η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης των 36 δισεκατομμυρίων είναι μια χαμένη ευκαιρία.

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα για να σταλεί από την Ελλάδα “ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων”, απηύθυνε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νεκρό ανασύρθηκε ένα άτομο από τα ερείπια της κατάρρευσης τριώροφου κτιρίου  στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Άλλα οκτώ άτομα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένα, δύο εκ των οποίων ελαφρά και δύο πιο σοβαρά. Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους δύο επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες. 

Δύο παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε τους δύο θανάτους, αλλά ανακοίνωσε ότι δύο ύποπτοι πέταξαν εκρηκτικά σε τοπική κοινότητα θέτοντας σε κίνδυνο πολίτες και οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά. Παλαιστινιακά μέσα μετέδωσαν ότι οι μονάδες Πρώτων Βοηθειών εμποδίστηκαν να φθάσουν σε έναν από τους τραυματίες και ότι άλλος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Ο ένας χτυπήθηκε στο κεφάλι και ο άλλος στον θώρακα.

Και ο καιρός…   

Λίγες αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα