back to top
21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Α. Τσελέντης: Δεν άλλαξα εγώ, η ΝΔ άλλαξε απόψεις

Διαβάστε επίσης

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στην Σοφία Μπερετάνου για την υποψηφιότητά του με το κόμμα «ΝΙΚΗ» στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Έχοντας συμμετάσχει σε προηγούμενη εκλογική διαδικασία με το κόμμα της ΝΔ, εξήγησε ποιοι λόγοι τον οδήγησαν να πάρει….μεταγραφή σε διαφορετικό κομματικό σχηματισμό.

«Δεν άλλαξα εγώ, η ΝΔ άλλαξε απόψεις. Έγιναν πράγματα που είναι ενάντια στις δικές μου αξίες», ανέφερε.

«Η ΝΔ ψήφισε έφερε προς ψήφιση επαίσχυντα νομοσχέδια όπως αυτό για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Την ίδια στιγμή, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σε ζητήματα σεξουαλικής αγωγής αμφιβόλου ποιότητας. Έχουμε απογυμνώσει τα εκπαιδευτικά βιβλία των μαθητών από τους εθνικούς μας ήρωες, κάναμε προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών. Σε αυτά αλλά και σε πολλά ακόμη ζητήματα νιώθω ότι μπορώ να ταυτιστώ με τη ”ΝΙΚΗ” και να έχω μια στεντόρεια φωνή. Αισθάνομαι ασφαλής ότι δεν θα με επηρεάσει κανείς», σημείωσε.

«Η ”ΝΙΚΗ” είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από μη πολιτικούς, από ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα, μη διαπλεκόμενους και οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν και θέλω μαζί με αυτούς να δώσω τη δική μου μάχη», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσελέντης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας: «Υπάρχει μια εκκωφαντική αφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους ζητήματα. Δεν επιτρέπεται χώρες με μηδενική σεισμική δρατηριότητα όπως η Δανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία να λαμβάνουν επιδοτήσεις για την αναβάθμιση των σχολικών τους κτιρίων και την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα να έχουμε σχολεία -ερείπια. Δεν είναι δυνατόν να δίνονται επιδοτήσεις για την πράσινη ενέργεια των σπιτιών και να μην προβλέπεται αντίστοιχη επιδότηση για την στατική αναβάθμισή τους».

Παράλληλα, σχετικά με το δημογραφικό, το χαρακτήρισε μείζον ζήτημα εθνικής επιβίωσης, υπογραμμίζοντας ότι και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε.

«Στις προτάσεις μας περιλαμβάνεται αύξηση των επιδοτήσεων για τα νέα ζευγάρια και όχι τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση για στέγαση και επιβίωση. Επίσης, θα πρέπει να σταματήσουμε να νομιμοποιούμε λαθροεισβολείς και να επανεξετάζονται οι αθρόες ελληνοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Να υπάρξει ξεκαθάρισμα ποιος είναι λαθρομετανάστης και ποιος έχει πραγματική ανάγκη στήριξης, όχι όμως αποκτώντας την ελληνική ιθαγένεια», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα