back to top
33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Roland Garros: Πρώτη νίκη στο Παρίσι για τα αδέρφια Τσιτσιπά

Διαβάστε επίσης

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να επιστρέψουν από το 3/6 στο tie-break του 1ου set και να σβήσουν συνολικά 4 set-points, για να φτάσουν στο 7-6(9), 6-4 κόντρα στους Ντένις Μολτσάνοφ (Ουκρανία) και Τζον-Πάτρικ Σμιθ (Αυστραλία), μετά από μία ώρα και 39 λεπτά σημειώνοντας την παρθενική τους νίκη στο Roland Garros, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον 2ο γύρο.

Τα δύο αδέρφια ήταν συγκλονιστικά στο 1ο set, όπου έσβησαν και τα 6 break-points των αντιπάλων τους με το set να οδηγείται στο tie-break εκεί όπου πήραν προβάδισμα με 2/0 φτάνοντας στο πρώτο mini-break, όμως στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω με 6/3 με τους Μολτσάνοφ και Σμιθ να έχουν τριπλό set-point.

Ωστόσο, το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να σβήσει και τα 3 και στη συνέχεια ένα ακόμα (8/7), ισοφαρίζοντας σε 8/8, έχοντας και οι ίδιοι χάσει ένα set-point νωρίτερα (7/6), για να χάσουν ένα ακόμα λίγο αργότερα (9/8), με τους Μολτσάνοφ και Σμιθ να κάνουν το 9/9.

Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος τους πόντος στο tie-break των 13 λεπτών(!), καθώς με δύο σερί πόντους Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς κατάφεραν να κατακτήσουν το set (11/9) κάνοντας το 1-0.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ακόμα καλύτερα στο 2ο set με τα δύο αδέρφια να βρίσκουν break νωρίς και σε συνδυασμό με εύκολο hold έκαναν το 2-0. Μέχρι το τέλος του set τα δύο ζευγάρια έφταναν εύκολα ή δύσκολα σε hold με τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά να παίρνουν τις μπάλες στα χέρια για να κλείσουν το ματς (5-4).

Για να το κάνουν χρειάστηκε να σβήσουν τριπλό break-points των Μολτσάνοφ και Σμιθ που προηγήθηκαν με 0/40, αλλά με 5 σερί πόντους το ελληνικό δίδυμο πήρε μια μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Νο4 του ταμπλό και κατόχους τους τίτλου, Ιβάν Ντόντιγκ (Κροατία) και Όστιν Κράιτσεκ (ΗΠΑ), οι οποίοι με τη σειρά τους κέρδισαν στα 3 sets τους Τζον Κας (Μ. Βρετανία) και Ρόμπερτ Γκάλγουεϊ με 6-4, 5-7, 6-3.

πηγή tennis24

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα