back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρ. Μπέη: ”H ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ”- Γιορτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον Εθνικό Κήπο

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων «Μη με κάνεις σκουπίδι», ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 10.30 το πρωί στον Εθνικό Κήπο, μια ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα ανακύκλωσης, βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

«Θα γίνει μια μεγάλη γιορτή ενημέρωσης και ανακύκλωσης με τη συμμετοχή και πολλών σχολείων. Άλλωστε, τα παιδιά είναι οι καλύτεροι ”πομποί” του μηνύματος της ανακύκλωσης και στο σπίτι τους και στο ευρύτερο περιβάλλον τους και αυτό είναι κάτι που η πόλη το έχει ανάγκη», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στη Σοφία Μπερετάνου η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη.

Σύμφωνα με την κ. Μπέη, στο πλαίσιο της δράσης και πέριξ του Εθνικού Κήπου, θα εγκαινιαστεί στις 10:00 η έκθεση φωτογραφίας: “H ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ / BE A PART OF RECYCLING”, μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων για την ανακύκλωση, μέσα από σουρεαλιστικές φωτογραφίες του σήμερα αλλά πιθανές ρεαλιστικές εικόνες του αύριο.

«Μέσω των φωτογραφιών, η κάθε μία εκ των οποίων έχει ως σημείο αναφοράς ένα είδος αποβλήτων, οι επισκέπτες της έκθεσης, θα μπορούν να σκανάρουν το QR code το οποίο θα τους παραπέμπει στη beapartofrecycling.gr όπου και θα ενημερώνονται για τα είδη αποβλήτων που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες και ταυτόχρονα για τον τον τρόπο συλλογής τους προς ανακύκλωση, δηλαδή, για για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον», εξήγησε.

Άλλωστε, επιδίωξη του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, είναι να καθιερωθεί η ανακύκλωση στη συνείδηση των πολιτών και να γίνει μέρος της κουλτούρας τους.

«Η Αθήνα έχει πρόθεση να μάθει να ανακυκλώνει αλλά και να αντιληφθεί τη γενικότερη έννοια της εναλλακτικής διαχείρισης. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να αλλάξουμε συνειδήσεις και να διοχετευτεί η πληροφορία σε όλους μας. Ελπίζουμε στις νέες γενιές καθώς μπορούν να προσαρμοστούν και να μάθουν πιο γρήγορα», εκτίμησε η κ. Μπέη η οποία, κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε μεγάλη έλλειψη στους μπλε κάδους, όμως, σταδιακά, το δίκτυο στις γειτονιές της Αθήνας, μεγαλώνει. Υπάρχουν δυσκολίες και πρέπει να μπούμε στη λογική κεντρικών πρότυπων σημείων απόρριψης απορριμμάτων όπως συμβαίνει με τους βυθιζόμενους κάδους. Απώτερος στόχος μας είναι να μειώνουμε αλλά και να κεντρικοποιούμε τα σκουπίδια μας ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στην διαλογή στην πηγή που είναι η πραγματική ανακύκλωση και να χρησιμοποιήσουμε και εργαλεία όπως το «πληρώνω όσο πετάω» ώστε να μάθουμε να οργανώνουμε τη ζωή μας γύρω από τα απορρίμματά μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα