back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα “πόθεν έσχες”

Διαβάστε επίσης

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις που έκανε απ’ τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης για την περιουσιακή του κατάσταση.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι αυτός που βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενορχήστρωσε μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του Σ. Κασσελάκη αναφορικά με το Πόθεν Έσχες του, η οποία όμως του γυρίζει μπούμερανγκ μετά την αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσει απ’ τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα απαντήσεις σε δυο πράγματα: Πρώτον, να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν εάν συνεχίζει και τα δυο τελευταία χρόνια να αβγατίζει την περιουσία του. Και δεύτερον να ενημερώσει για το ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ.

«Τα τιμολόγια θα βοηθούσαν για να μάθουμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν, άραγε; Θα τα δώσουν στη δημοσιότητα;» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εκθέσει τη Ν.Δ και τον Κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτυπώνεται στην πρωτοβουλία του γραφείου του Σ. Κασσελάκη να στείλει Excel στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, ζητώντας απ’ τον πρωθυπουργό να συμπληρώσει και εκείνος τα εισοδήματα του για το 2023.

Ο ίδιος ο Σ. Κασσελάκης απ’ την Θεσσαλονίκη, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του.

«Ζητώ από το γραφείο του να απαντήσει στο γραφείο μου που στέλνει τώρα το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές!

Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Aλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023;

Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;

Βλέπετε λοιπόν δίπλα δίπλα τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Και ρωτάω:Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα και με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα που έφερνα. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια ΚΕΡΔΟΣ για τους επενδυτές μου. Δηλωμένα στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;

Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;

Και πού είναι η offshore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers

Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου; Όχι, φίλες και φίλοι. Δεν είναι μέσα στα 39 ακίνητα που δηλώνει. Κάπου χάθηκε στο μέτρημα!

Πού χάθηκε κύριε Πρωθυπουργέ ολόκληρος Βολταίρος;

Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα