back to top
30.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

30.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Φ. Σαχινίδης: Αντί να συζητάμε τα κρίσιμα ζητήματα της Ευρώπης πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα

Διαβάστε επίσης

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και αντί να συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης, συζητάμε για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Φίλιππος Σαχινίδης, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

«’Ηδη υπάρχει αποστασιοποίηση των πολιτών από το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Φταίνε και τα κόμματα για τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζουν τα ψηφοδέλτιά τους –  βάζουν προσωπικότητες από τον αθλητισμό και την τηλεόραση-  και αυτό δημιουργεί μια αίσθηση χαλαρότητας. Τώρα, λίγες μέρες πριν τις κάλπες, έρχεται το ζήτημα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Αντί να κάνουμε τους πολίτες να επικεντρωθούν στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και να συζητάμε τα κρίσιμα ζητήματα και τις προκλήσεις που θα μας απασχολήσουν στην επόμενη θητεία του ευρωκοινοβουλίου, εμείς πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα».

Σημάδι που αγνόησαν η χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές του ’23

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εργαζόμαστε συστηματικά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τα τα κόμματα. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιούνιο του 2023, είχαμε το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής και αυτό ήταν ένα σημάδι που αγνόησαν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα