back to top
35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Κουτσούμπας: Η αποχή από τις εκλογές είναι ανοχή σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική

Διαβάστε επίσης

«Το ΚΚΕ θα βρεθεί ακόμα πιο ψηλά, για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα του λαού μας», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην Πάτρα.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις εκλογές, τονίζοντας ότι « η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή – πρόσθεσε – είναι τελικά «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική. Γι’ αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης, πουθενά στον κόσμο, από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Άλλο είναι που θα τούς πονέσει». Πρόσθεσε δε για όσους πάνε να ψηφίσουν ότι «η ψήφος σε κόμματα που, μαζί με τη ΝΔ, δοξάζουν και ωραιοποιούν την ΕΕ, στηρίζουν τις κατευθύνσεις της, αποτελώντας τους «χρυσούς» χορηγούς για τις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι χαμένη ψήφος για τον λαό. Η “αντιπολίτευση” που κάνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάντα με τις οδηγίες και τους «μέσους όρους» της ΕΕ στο χέρι, σαν ευαγγέλιο, είναι βγαλμένη από τα πιο τρελά τους όνειρα.
​Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα χαμένα χρόνια και νέες αυταπάτες».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας έθεσε τα εξής διλήμματα:
​«Το θέμα είναι, είπε, τι μήνυμα θέλουν ο λαός και η νεολαία να στείλουν τη μέρα των εκλογών;

-​Μήνυμα συνέχισης της ίδιας πολιτικής που μας έφερε ως εδώ, ή μήνυμα καταδίκης, αντίστασης στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα του συστήματος; Θέλουν να δώσουν «πράσινο φως» στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας; Ή μήνυμα εναντίωσης σε όλα αυτά και οργάνωσης του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας;
​- Τι χρειάζεται ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών;
​Να έχει βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, που αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές της αποφάσεις και ενημερώνει έγκαιρα τον λαό; Ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και στις αντιλαϊκές αποφάσεις της, που ό,τι και να κάνει, ότι κι αν αποφασίζει η ΕΕ θα το παρουσιάζουν για θετικό;
​Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας; Ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
​Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι « ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες που έχουν ήδη φέρει κατακτήσεις σε μια σειρά κλάδους, στους οικοδόμους, στο μέταλλο και αλλού. Για να γίνουν περισσότερα τα παραδείγματα σαν αυτά των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, των εργαζομένων στα εργοτάξια κατασκευής του Μετρό στην Αττική, που συνεχίζουν έναν πολυήμερο αγώνα».

​« Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, πρόσθεσε, την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεστε, στους αγώνες του λαού μας, για να συνεχιστεί ο αγώνας των υγειονομικών και του λαού μας για δημόσια και δωρεάν υγεία, χωρίς νόμιμα φακελάκια και απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, για να ξανανοίξουν εδώ στην πόλη σας το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και το 409 που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε λουκέτο και η κυβέρνηση της ΝΔ τα κρατάει κλειστά.
​Για να συνεχίσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, ιδιαίτερα οι καλλιεργητές της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, τις διεκδικήσεις για κατώτατες εγγυημένες τιμές, κόντρα στην αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, το ξεκλήρισµα και τις εξοντωτικές τιμές για παραγωγούς και καταναλωτές.
​Για να μετατραπεί η οργή των αγροτών και των εργατών γης, ντόπιων και μεταναστών, στους κάμπους και τα χωράφια της περιοχής, σε δύναμη, που θα ανοίγει δρόμους, απέναντι στην ΕΕ, τα κόμματά της και την άγρια εκμετάλλευση».

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ .

​« ​Η «σταθερότητα», με την οποία εκβιάζει τον λαό η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε, ένα πράγμα σημαίνει: να μπορεί ανενόχλητη να κλιμακώσει τα αντιλαϊκά μέτρα την επόμενη μέρα. Το λένε και μόνοι τους. Αν δεν πετύχουν ψηλά ποσοστά, θα έχουν τον λαό στον δρόμο να διαμαρτύρεται και θα “τρομάξουν” οι επενδυτές! Μάλλον θα εννοούν αυτούς που στέλνουν ραβασάκια στους εργαζόμενους, εκβιάζοντάς τους ότι πρέπει να ψηφίσουν, όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά σίγουρα κάποιο κόμμα που είναι υπέρ της ΕΕ, αλλιώς θα υπάρχουν – λένε – περιπέτειες».
​Σε περιπέτειες όμως, μας έχετε βάλει όλοι εσείς, πολιτικοί αγύρτες! Πώς αλλιώς να μάς το πουν, ότι αυτό που πραγματικά φοβίζει όσους εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο λαό, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού;».

Για την υπόθεση των Πόθεν Εσχες, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για τακτική αποπροσανατολισμού του κόσμου, με στόχο ο κόσμος να μην πάει να ψηφίσει …

« Η τακτική τους, σημείωσε, βγάζει μάτι και η σκηνοθεσία τους είναι πολύ πρόχειρη. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν την προσοχή μακριά από αυτά τα ζητήματα που πραγματικά κρίνονται σε αυτές τις ευρωεκλογές, από αυτά για τα οποία αγωνιούν οι άνθρωποι στη χώρα μας και προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή στα εκατομμύρια του ενός και στα ακίνητα του άλλου.
​Γνωρίζουν, φυσικά, ότι με αυτό το θέατρο δεν υπάρχει περίπτωση να τους πείσουν όλους ότι έχουν πραγματικές διαφορές.
​Προσέξτε, όμως, την παγίδα: Δεν θα τους χαλάσει καθόλου αν όσοι αηδιάζουν από αυτά που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στις οθόνες μας, με τον διαγωνισμό εκατομμυρίων, ακινήτων, μετοχών και καταθέσεων, τελικά τα βροντήξουν και πουν “σας σιχάθηκα κι εσάς και τις ευρωεκλογές σας, δεν πάω καθόλου να ψηφίσω”!
​Εμείς σας το λέμε ξεκάθαρα: Μην τους κάνετε τη χάρη. Αυτό θέλουν, να μη σας έχουν μέσα στα πόδια τους. Αυτό θέλουν: Να μην πάτε να ψηφίσετε…
​Έτσι κι αλλιώς, αυτοί θα τα βγάλουν και τα ποσοστά τους και τις έδρες τους, ακόμα κι αν πάει να ψηφίσει το 10% του εκλογικού σώματος. Εσείς όμως θα έχετε σπαταλήσει μια ευκαιρία που έχετε στα χέρια σας, να τους ταρακουνήσετε πραγματικά».
Για το θέμα της αποχής, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε :
​«Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική. Γι’ αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης, πουθενά στον κόσμο, από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Άλλο είναι που θα τούς πονέσει.
​Δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, ότι ένα μεγάλο μέρος από το 47% του λαού μας, που δηλώνει ότι θέλει να καταδικάσει την πολιτική της ΕΕ, μπορεί τελικά να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι αυτό γίνεται μόνο ενισχύοντας τον διαχρονικό αντίπαλο της πολιτικής αυτής, δηλαδή το ΚΚΕ. Και να το κάνει πράξη την Κυριακή.
​Ιδιαίτερα τώρα που το Κόμμα μας έχει αυξημένο κύρος στον λαό και τη νεολαία, που έχει σφυρηλατήσει αγωνιστικούς δεσμούς με πολύ περισσότερους εργαζομένους -ες. Τώρα που είναι πιο πολλοί αυτοί που αφήνουν πίσω στερεότυπα και προκαταλήψεις και ακούν προσεκτικά τις θέσεις μας, παρακολουθούν τη δράση μας, προσβλέπουν σε εμάς με εμπιστοσύνη. Ναι, αυτές είναι πραγματικές περιπέτειες για τους αντιπάλους του λαού…
​Ε, αυτό ακριβώς που φοβούνται, είναι και αυτό που πρέπει να γίνει. Να τους βάλουμε όλους αυτούς σε περιπέτειες, σε περιδίνηση για να μπορέσει ο λαός να ανασάνει, να βγει δυναμικά στο προσκήνιο. Μόνο έτσι μπορεί να κοπεί πραγματικά ο αέρας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να δεχτεί πλήγμα η αλαζονεία τους, πρέπει πρώτα από όλα να δεχτεί πλήγμα, να αποδοκιμαστεί, η πολιτική τους, η πολιτική της ΕΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και στα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης και έκανε προσωπική επίθεση στον Στεφανο Κασελάκη, αναφέροντας :

​«Τα περί «προοδευτικής εναλλακτικής» μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, μέσα στην ΕΕ των λόμπι, των μονοπωλίων και των πολέμων, που αναμασούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, είναι ένας νέος γύρος κοροϊδίας του λαού. Και από τέτοια κοροϊδία, έχει χορτάσει ο λαός μας και ο λαός της Αχαΐας.
​Κανένα συγχωροχάρτι δεν πρέπει να δώσει σε παλιές αμαρτίες κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ των τριών μνημονίων, της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη».

​​Κανένα συγχωροχάρτι – πρόσθεσε – στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, που συγκυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και πήγαν τον ΦΠΑ στο 24%, έκοψαν το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, έδωσαν τα δάνεια του κόσμου στα κοράκια των funds, πούλησαν λιμάνια και αεροδρόμια.
​Όλοι μαζί ακολούθησαν αυτή την πορεία, πάντα στο όνομα των “αναγκαίων συμβιβασμών”, του “μικρότερου κακού” και της “κυβερνησιμότητας”. Αυτή είναι, όμως, η πορεία που αναγκαστικά οδηγεί τελικά, στο να ψάχνεις έναν κλώνο του Μητσοτάκη μπας και καταφέρει να αναμετρηθεί με τον κανονικό Μητσοτάκη…Και τον βρήκανε στον εφοπλιστή εξ Αμερικής, τον κ. Κασσελάκη».
​Δεν ξεχνάμε, συμπλήρωσε, ποιοι ξέπλυναν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, την αναβάπτισαν με την ταμπέλα του «αυτονόητου», έδωσαν τελικά αέρα στα πανιά της ΝΔ, και έφεραν τον Μητσοτάκη “καβάλα στο άλογο” να μας κουνάει το δάχτυλο.
​Αυτοί είναι που μας λένε και σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πέρα από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ΕΕ των μονοπωλίων, την «ιερά αμυντική συμμαχία» του ΝΑΤΟ.
​Τι σχέση μπορεί έχουν όλα αυτά με ό,τι έχει μάθει ο λαός μας πως είναι η Αριστερά;
​Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε “διάττοντες αστέρες” του συστήματος, όπως ο Βελόπουλος και η Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και να ισοφαρίσουν δήθεν την ανυπαρξία τους από τους αγώνες του λαού μας και τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες.
​Αντίθετα, όλοι εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και πίστη στο δίκιο μας!
​Όλοι όσοι σφίξαμε τα δόντια και βγήκαμε στους δρόμους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, εκείνες τις μέρες αλλά και έναν χρόνο μετά, ενάντια στη συγκάλυψη».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα