back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο. Δούρου: Κάνουμε το καλύτερό μας για να μην είναι μόνος κανένας ευάλωτος συμπολίτης μας

Διαβάστε επίσης

Τη βαρύνουσα κοινωνική διάσταση της συνδρομής των Αρχών της πόλης στην προσπάθεια για μια ενεργό γήρανση του πληθυσμού, δεδομένης της κρισιμότητας του δημογραφικού, ανέδειξε η Αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, Όλγα Δούρου.

Σε συνέντευξή της στον Αθήνα 984 υπογράμμισε  ότι καταβάλλεται κάθε  προσπάθεια να γίνει ό,τι καλύτερο είναι εφικτό ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, αλλά και να αποκτήσουν  οι ευάλωτοι συμπολίτες μας τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Μεγαλώνοντας η ζωή μας δεν παύει, συνεχίζεται κανονικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξακολουθήσουμε να είμαστε παραγωγικοί στην καθημερινότητά μας» σημείωσε μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη, με  αφορμή το νέο, πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα», που  παρουσίασαν πρόσφατα στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος»,  ο δήμος Αθηναίων μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Αναφερόμενη στη δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα να μη βρεθεί κανείς μόνος στη δύσκολη στιγμή, υπενθύμισε ότι εβδομήντα (70) ευάλωτοι δημότες θα αποκτήσουν ένα “έξυπνο” ρολόι, που θα τους προστατεύει 24 ώρες το 24ωρο και θα ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας τους, σε πραγματικό χρόνο, τις υπηρεσίες του “Βοήθεια Στο Σπίτι” και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όπως εξήγησε «τα συγκεκριμένα ρολόγια μετρούν την πίεση, τους παλμούς, τη θερμοκρασία και μόλις  διαπιστωθεί πρόβλημα αυτόματα καλούν το δικό μας τηλεφωνικό κέντρο, ή του Χαμόγελου του Παιδιού, είτε του ΕΚΑΒ και της ΕΛΑΣ».

Για  το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, τόνισε ότι «Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει 670 ωφελούμενους. Στην πλειονότητά τους άτομα μοναχικά, χωρίς οικογένεια ή αν υπάρχει, δίχως συχνή επαφή μαζί τους για οποιονδήποτε λόγο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να έχουν συντροφιά, αλλά και βοήθεια σε ανάγκες της καθημερινότητας. Από το να τους γράψει ο γιατρός τα φάρμακά τους μέχρι να τους τα φέρουμε στο σπίτι και να τους βοηθήσουμε να κάνουν μπάνιο ή να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα