back to top
27.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

27.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Η Χαμάς ανακοίνωσε τουλάχιστον 210 νεκρούς στην περιοχή όπου απελευθερώθηκαν οι όμηροι

Διαβάστε επίσης

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν απολογισμό τουλάχιστον 210 νεκρών σε ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου απελευθερώθηκαν τέσσερις όμηροι, σύμφωνα με το Ισραήλ.

«Ο αριθμός των θυμάτων του μακελειού που διέπραξε η ισραηλινή κατοχική δύναμη στον καταυλισμό της Νουσέιρατ ανέρχεται σε 210 μάρτυρες και περισσότερους από 400 τραυματίες», ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς σε ένα δελτίο τύπου, όπου δεν αναφέρεται η απελευθέρωση ομήρων.

Χανίγια: Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του στη Χαμάς

Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του στη Χαμάς και η οργάνωση δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία που δεν επιτυγχάνει την ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σήμερα, ως απάντηση σε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αλ Νουσέιρατ της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν σήμερα ζωντανούς τέσσερις ομήρους, από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη Νουσέιρατ, στην κεντρική Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, είπε στο Ρόιτερς, μετά την ανακοίνωση, ότι «η ανάκτηση τεσσάρων αιχμαλώτων έπειτα από εννέα μήνες μαχών αποτελεί ένδειξη αποτυχίας, όχι κάποιο επίτευγμα».

Την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος των παλαιστινιακών υπηρεσιών Υγείας είπε σήμερα στο Reuters ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Νουσέιρατ και άλλες περιοχές στην κεντρική Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα