back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου από την Ελευσίνα έως τον Ισθμό, καθώς η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα.

Παράλληλα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα έως τις ως τις 11 το βράδυ σήμερα, και από τις 5 τα ξημερώματα αύριο έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας. Για την ανακούφιση των επιβατών που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στις ουρές μοιράζονται μπουκάλια με νερό. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων , εξαιτίας εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη χθες σοβαρότατες ζημιές, όταν ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα. Σχετικό μήνυμα απέστειλε με μήνυμα στο 112 η Πολιτική Προστασία.

Στη Σύμη, ακαρπες παραμένουν οι έρευνες από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό του βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη το απόγευμα. Οι έρευνες έχουν μεταφερθεί στα βόρεια από το λιμάνι του Πεδιού, μετά και τα στοιχεία που προέκυψαν από κάμερες ασφαλείας, στη διαδρομή του αγνοούμενου. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Νικήτας Γρύλλης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσβατη, απόμακρη και επικίνδυνη περιοχή.

Με τις καθιερωμένες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με διαπιστευμένους δημοσιογράφους έληξε και εθιμοτυπικά η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 ευρωβουλευτές επί συνόλου 720 εδρών.. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως 4εις σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της προτίμησής τους. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Ωστόσο, όσοι εκλογείς είχαν αιτηθεί να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο αλλά δεν το έπραξαν, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα κέντρα που είναι εγγεγραμμένοι, μετά τις 11 το πρωί. Για την διευκόλυνση των πολιτών με διευρυμένο ωράριο λειτουργούν σήμερα και αύριο τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ενεργή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε πού ψηφίζεις”

Στα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ οι εκλογές διεξάγονται αύριο. Ωστόσο σε Σλοβακία Λετονία και Μάλτα οι κάλπες άνοιξαν σήμερα, ενώ το απόγευμα ανοίγουν οι κάλπες και στην Ιταλία..

Με νέο μήνυμά του ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια διαμήνυσε ότι καμία συμφωνία ειρήνευσης δεν θα γίνει αποδεκτή εάν δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των Παλαιστινίων. Την ίδια ώρα, ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ‘’ένδειξη αποτυχίας των ισραηλινών δυνάμεων και όχι επίτευγμα’’ την απελευθέρωση μόνο 4ων ομήρων στην στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αλ Νουσέιρατ της Γάζας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα