back to top
33.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

33.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νεκρός βρέθηκε νωρίτερα στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες. Τη σορό του παρουσιαστή εντόπισε ο δήμαρχος του νησιού μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, που πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στην περιοχή των ερευνών.

Στο 13,1% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους η συμμετοχή μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2023 την ίδια ώρα ήταν στο 16%.

Το εκλογικό τους δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές άσκησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή. Η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το σχολικό συγκρότημα Γκράβας.

“Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη” τόνισε από την Κηφισιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Σήμερα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε” υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης από την Εκάλη.

“Η πατρίδα μας έχει ανάγκη σήμερα το βράδυ να έχει ισχυρότερη, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο υπογραμμίζοντας ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι επιλογή αλληλεγγύης και ενότητας.

«Σήμερα πάμε όλοι και όλες και ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου” σημείωσε από τη Νέα Ιωνία ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εάν μας εμπιστευτεί ο κόσμος δεν θα τον προδώσουμε ποτέ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας και για την κρισιμότητα αυτών των εκλογών.

“Δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου, με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλει την ατζέντα της», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

“Σήμερα εκφράζεται ο κυρίαρχος λαός. Ζητούμε από το λαό να βοηθήσει την προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ” σημείωσε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

“Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη και στο ευρωκοινοβούλιο” δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 9:30, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο 63ο λύκειο Αθηνών. “Σήμερα ψηφίζουμε, αποφασίζουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και δεν εκχωρούμε το δικαίωμα μας, αυτό σε κανέναν άλλον. Και για όσους σκέφτονται να πάνε παραλία, τους προτείνω να το πράξουν αφού πρώτα περάσουν από την κάλπη”, τόνισε σε δηλώσεις του στον Αθήνα 984, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» για να δουν πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργούν σήμερα έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς δίπλα από τους υποψήφιους της προτίμησής τους. Σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Οι εκλογείς που ενώ είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, μπορούν να ψηφίσουν δια ζώσης από αυτή την ώρα, στο εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Μία πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 9 το βράδυ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεσή του σε επίπεδο πολιτικών ομάδων στις 9 και τέταρτο με 10 παρά τέταρτο, βάσει του προγραμματισμού που έχει ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους παρακολούθησης των αποτελεσμάτων στην έδρα της Ευρωβουλής.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με εγκυρότητα και αξιοπιστία μεταφέρει τον παλμό των ευρωεκλογών μέσα από μία συνεχή ροή ειδήσεων και ρεπορτάζ. Με ειδικές εκπομπές και συνδέσεις, ο σταθμός της πόλης μεταδίδει λεπτό προς λεπτό το κλίμα, τις εξελίξεις και τις πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, ακολουθεί τους πολιτικούς αρχηγούς εκεί που ψηφίζουν και από το απόγευμα φιλοξενεί εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων οι οποίοι σχολιάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα