back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες των ευρωεκλογών.

Μέχρι τις δύο και μισή μετά το μεσημέρι η συμμετοχή έφθασε μόλις στο 26,1% , σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Θεόδωρo Λιβάνιο.

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά πλην ενός πρωτοφανούς για τα εκλογικά χρονικά περιστατικό, όταν δικαστική αντιπρόσωπος στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων, στο Ναύπλιο, απαγόρευε στον ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με παρέμβαση του εφόρου και παρουσία του Δημάρχου, Δημήτρη Ορφανού, η αντιπρόσωπος απομακρύνθηκε και το εκλογικό τμήμα έμεινε κλειστό, μέχρι να φτάσει αντικαταστάτης, οπότε και λειτούργησε εκ νέου κανονικά.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα και αμέσως μετά θα δημοσιοποιηθεί το exit poll με εκτίμηση αποτελέσματος. Η πρώτη επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να δοθεί στις εννέα το βράδυ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεσή του σε επίπεδο πολιτικών ομάδων στις 9 και τέταρτο με 10 παρά τέταρτο το βράδυ.

Στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» δίνονται εξατομικευμένες πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα ενώ τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις επτά το απόγευμα σε όλη τη χώρα

Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς, στο ψηφοδέλτιο της προτίμησής τους. Σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι, ή κανένας σταυρός, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράτε υπέρ του συνδυασμού.

Οι εκλογείς που ενώ είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, μπορούν να ψηφίσουν δια ζώσης, στο εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με εγκυρότητα και αξιοπιστία μεταφέρει τον παλμό των ευρωεκλογών. Με συνεχή ροή ειδήσεων, ρεπορτάζ, ειδικές εκπομπές και συνδέσεις, ο σταθμός της πόλης μεταδίδει λεπτό προς λεπτό το κλίμα, τις εξελίξεις και τις πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, ακολουθεί τους πολιτικούς αρχηγούς εκεί που ψηφίζουν και από το απόγευμα φιλοξενεί εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων οι οποίοι σχολιάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. Μηνύματα από την κάλπη έστειλαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, προσβλέποντας ΚΑΙ στη συσπείρωση ψηφοφόρων.

“Σήμερα ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και δεν εκχωρούμε το δικαίωμα μας, αυτό σε κανέναν άλλον. Και για όσους σκέφτονται να πάνε παραλία, τους προτείνω να το πράξουν αφού πρώτα περάσουν από την κάλπη”, τόνισε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Νεκρός βρέθηκε το πρωί στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη. Ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες. Τη σορό του παρουσιαστή εντόπισε ο δήμαρχος του νησιού μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, που πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στην περιοχή των ερευνών. Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, βρετανικά μέσα κάνουν συνεχή αφιερώματα στον δημοφιλή παρουσιαστή, εξαίροντας το ήθος, τον επαγγελματισμό του αλλά και τον μοναδικό χάρισμα να εξηγεί με απλό τρόπο δυσνόητες και περίπλοκες έννοιες κι επιστημονικά θέματα..

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη μία το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στη Νέα Αμφίπολη Σερρών.

Καθυστερήσεις στην κίνηση οχημάτων μέχρι αυτή την ώρα στην Αττική οδό και στο παραλιακό μέτωπο.

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram οι Coldplay ευχαρίστησαν το ελληνικό κοινό για την χθεσινή βραδιά. Το βρετανικό συγκρότημα πραγματοποιεί το βράδυ την δεύτερη συναυλία του στο ΟΑΚΑ, η οποία είναι επίσης sold out.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28.3 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα