back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Φ. Σαχινίδης: Συνειδητή επιλογή των πολιτών να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι το μεγάλο ποσοστό αποχής στις Ευρωεκλογές αποτελεί μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει το σύνολο των κομμάτων, διατύπωσε μέσω του Αθήνα 9,84 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Η χαμηλή προσέλευση των πολιτών στην κάλπη θα πρέπει να μας προβληματίσει. Θεωρώ ότι σηματοδοτεί μια συνειδητή επιλογή των πολιτών οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική και προφανώς και στον λόγο των κομμάτων και αυτό είχε αρχίσει να φαίνεται από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 και επιβεβαιώνεται με τη χαμηλή συμμετοχή στις Ευρωεκλογές. Κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά», ανέφερε στην Αθηνά Κορλίρα και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, λέγοντας: «Φοβάμαι ότι η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι ιδιαιτέρως περίεργη, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ένας στους τέσσερις ή ένας στους πέντε ευρωβουλευτές της επόμενης θητείας του , θα προέρχεται από κόμμα της ακροδεξιάς ή της εθνικιστικής δεξιάς που έχουν μια τάση ευρωσκεπτικισμού και μια κάπως εχθρική στάση απέναντι στην ΕΕ και στις προτεραιότητές της».

Σχετικά με την επίδοση του κόμματος του, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά του: «Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καταγράφει μια πολύ καλύτερη επίδοση από τις Ευρωεκλογές του 2019 και -αν διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα- καλύτερη και από την επίδοση των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023. Μάλιστα, πλέον, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται, ίσως  και κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα