back to top
26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες άνω των 40°C

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο κύμα παρατεταμένου καύσωνα έρχεται από Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με νεότερη -σημερινή- πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο, Κυριακή 9 Ιουνίου, θα είναι γενικά αίθριος. Υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36, τοπικά στα κεντρικά τους 37 και στην νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος o καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι -απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος καιρός. Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα