back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Παπαϊωάννου: Τα ακροδεξιά κόμματα μπορούν να διεμβολίσουν τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις

Διαβάστε επίσης

Από την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων και την αποχή σημαδεύτηκαν οι ευρωεκλογές, σε μια κρίσιμη στιγμή μάλιστα για την Ευρωπαϊκή Ένωση με δύο πολέμους να βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Τα ακροδεξιά κόμματα παράγουν πολιτικές εξελίξεις και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διεμβολίσουν τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις », υπογράμμισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο Διευθυντής του Σημείου για τη Μελέτη & Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς και πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωστής Παπαϊωάννου.

«Παράγουν πολιτικές εξελίξεις όταν ωθούν τον Μακρόν να προκηρύξει εκλογές και τον Σόλτς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» εξήγησε.

«Η 9η Ιουνίου του 2024 σηματοδοτεί πολλά πράγματα, το γεγονός ότι αθροιστικά στο ευρωκοινοβούλιο οι δυνάμεις που χαρακτηρίζουμε πέραν της δεξιάς μοιάζει να πλειοψηφούν, είναι μια τομή» σημείωσε.

«Σε εθνικό επίπεδο πρέπει να εξετάσουμε την τεράστια αποχή και το γεγονός ότι τα κόμματα της ακροδεξιάς αθροιστικά βρίσκονται στο 19,7%.  Δηλαδή από το μικρό εκλογικό σώμα που πήγε να ψηφίσει, ο ένας στους πέντε ψήφισε ακροδεξιό κόμμα. Αυτό το στοιχείο δίνει τροφή για σκέψη και προβληματισμό», επισήμανε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα