back to top
21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Ρωμανός: Ηχηρό το μήνυμα που λάβαμε από τους πολίτες

Διαβάστε επίσης

«Το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι ηχηρό με συγκεκριμένα παραδοτέα για τη ΝΔ και το έχουμε λάβει. Γνωρίζαμε και πριν από την κάλπη που υπάρχει πρόβλημα και που πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα. Όμως, προφανώς χρειάζεται χρόνος και σε πολλές περιπτώσεις οφείλουμε να κινηθούμε πιο τολμηρά και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιάννη Θεοδόση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, στον απόηχο της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας.

Όπως τόνισε, η μεγάλη εικόνα για τη ΝΔ είναι ότι κατέγραψε μια σημαντική νίκη, την 5η κατά σειρά σε μικρό χρονικό διάστημα η οποία ωστόσο, κρύβει πίσω της το μήνυμα που έστειλε η κάλπη.

«Μια μερίδα των ψηφοφόρων μας επέλεξε την αποχή. Όμως, δεν κατευθύνθηκαν σε άλλα κόμματα, επομένως θα πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε τη στάση τους, να τους αφουγκραστούμε και να ακούσουμε γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν», σημείωσε.

«Οι ψηφοφόροι μας έστειλαν μήνυμα ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί»

«Η ΝΔ είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της χώρας. Οι ψηφοφόροι μας οι οποίοι επέλεξαν την αποχή, δεν πείστηκαν για την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών αλλά ούτε και για το ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν. Απείχαν από την κάλπη είτε γιατί επιθυμούσαν να στείλουν μήνυμα για τυχόν αστοχίες, λάθη και παραλείψεις κυρίως όμως για να μας υπενθυμίσουν ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί ώστε να δουν περισσότερες και πιο χειροπιαστές αποδείξεις από την προσπάθεια και τις πολιτικές μας, κυρίως εν μέσω μιας δύσκολης διεθνούς συγκυρίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της ακρίβειας».

«Μια ισχυρή κεντροδεξιά αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά»

«Το ζήτημα της επέλασης της ακροδεξιάς αφορά όλη την Ευρώπη. Ευτυχώς, στη χώρα μας, το φαινόμενο είναι συρρικνωμένο. Το ανάχωμα σε τέτοιες λογικές είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά την οποία εμείς υπηρετούμε σταθερά. Εκείνοι που χορηγούν την ακροδεξιά είναι όσοι ποντάρουν στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα