25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ανοίγει τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός – Με νέα σύνθεση το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Τα χαρτιά του, σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά το κατώτερο των προσδοκιών της ΝΔ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναμένεται να ανοίξει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει τελικά σε ανασχηματισμό, όπως φημολογείται έντονα από χθες, ιδιαίτερα μετά και την τροποποίηση του προγράμματος του πρωθυπουργού, ο οποίος ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Ιορδανία όπου θα έπαιρνε μέρος σε διεθνή διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Θεωρείται βέβαιο πως εάν ο κ. Μητσοτάκης- ο οποίος έχει από χθες συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς στο πλαίσιο της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος- αποφασίσει τελικά να κάνει ανασχηματισμό, οι αλλαγές θα ανακοινωθούν άμεσα και ενδεχομένως το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευή να γίνει με την νέα σύνθεση.

Αν επιλέξει τελικά να μην προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θεωρείται βέβαιο ότι θα κλείσει ο ίδιος σήμερα τα.σενάρια  που έχουν φουντώσει.

Ερωτηθείς το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης στην ΕΡΤ για τα σενάρια ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι “αυτή την στιγμή είμαστε σε στάδιο φημών που έχουν τροφοδοτηθεί από ένα εκλογικό αποτέλεσμα” και τόνισε ότι “είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, δεν γνωρίζω ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω κάτι”. “Όταν και εφόσον θα υπάρχουν αποφάσεις τέτοιες, θα ανακοινωθούν “, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10 σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους νέους ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα