back to top
21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Κοινωνική αναγκαιότητα η διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με στόχο την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς, άφησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«’Όλα τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων. Άλλωστε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι θα λάβει όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές, προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας ώστε πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχει διαμορφωθεί μια εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για κοινωνική αναγκαιότητα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη «το ότι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται μια τέτοια εναλλακτική, συνιστά πολιτικό αδιέξοδο».

Θέτοντας το πλαίσιο βάσει του οποίου μπορεί να ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος, σημείωσε: «Οι απαραίτητες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν από τη βάση και με όρους κοινωνικών και ευρύτερων συμμαχιών, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε πολιτικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο και όχι με συνεννοήσεις ή με συναλλαγές κορυφής. Οι ηγεσίες θα πρέπει να διαβάσουν το μήνυμα και να διευκολύνουν τις διεργασίες και τις εξελίξεις».

 

«Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση»

«Στις Ευρωεκλογές, οι πολίτες όχι μόνο γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση αλλά της έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας το οποίο, όμως, κρίνοντας από την συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών, δεν είμαι σίγουρος ότι το έλαβαν. Η αποχή είναι πρωτοφανής. Οι πολίτες έδειξαν ότι απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και τους θεσμούς. Θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι όταν δεν δίνει λύσεις και απαντήσεις οι πολίτες θα αδιαφορούν, θα αποδοκιμάζουν και θα απέχουν. Εμείς, επιμένουμε στο κομμάτι της πολιτικής και όχι του life style, με συγκεκριμένες προτάσεις. Υπάρχει ανάγκη να διευρυνθεί η προσπάθεια, να υπάρξει συνεννόηση».

 

«Περιμέναμε μεγαλύτερα ποσοστά»

«Ως ΠΑΣΟΚ σαφώς και περιμέναμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι της δυσαρέσκειας του κόσμου προς τον κ. Μητσοτάκη, να μας ενισχύσει δια της θετικής ψήφου. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν το καταφέραμε. Ωστόσο, όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, από τα τρία κόμματα που έχουν κυβερνήσει, η ΝΔ έχει μια πρωτοφανή συρρίκνωση του ποσοστού της με όρους συντριβής, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 3 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έστω και μια μονάδα. Προφανώς και δεν πανηγυρίζουμε αλλά είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε μια κάλπη έκφρασης διαμαρτυρίας και χαλαρής ψήφου με αντισυστημικά χαρακτηριστικά, το μόνο που δεν χάνει είναι το ΠΑΣΟΚ. Όμως, αυτό δεν μας αρκεί, ούτε μας δίνει την ώθηση που θα θέλαμε για την επόμενη μέρα».

«Τέλος στην αλαζονεία του 41%»

«Δεν περίμενε κανείς μέσα σε ένα χρόνο να ανέβει το ΠΑΣΟΚ από το 12% στο 28% ή η ΝΔ να υποχωρήσει από το 41% στο 23%. Όμως, πλέον, έχει διαμορφωθεί ένα διαφορετικό σκηνικό. Δεν υπάρχει η αλαζονεία του 41%, ο άτρωτος Μητσοτάκης ακόμα και αν αυτή τη στιγμή, αριθμητικά, δεν προκύπτει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα