back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μελών της οικογένειας και της αστυνομίας και  αποδοκιμασίες κατά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης συνόδευσαν τη μεταφορά του 37χρονου στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου προκειμένου να εμφανισθεί ενώπιον του  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Αμέσως μετά το περιπολικό της Αστυνομίας έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς δεύτερη, πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους συγκεντρωμένους που παραμένουν έξω από τα δικαστήρια.

Εναντίον έχει συνταχθεί  δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού της 11χρονης ανιψιάς του στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου, ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, ο οποίος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σύμφωνα με την ertnews.gr πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός της 11χρονης φέρει τραύματα, κυρίως στην καρδιά και τη σπλήνα, ενώ δεν προκύπτουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησής της.

Το χρονικό της δολοφονίας σύμφωνα με την αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία ο κατηγορούμενος προχθές Κυριακή (09-06-2024), το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο37χρονος έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (10-6-2024) δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας). Κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά»

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας  το 2017 είχε συλληφθεί για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 37χρονος, ο οποίος ήταν πρώτος εξάδελφος της μητέρας του 11 κοριτσιού επιβίβασε περίπου στις 9:00 χθες το βράδυ την ανήλικη στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Μυρτιά και την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταράχι, που βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχαινά και την κοινότητα της Αρετής, όπου και τη δολοφόνησε.

Η σορός της 11χρονης μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε, αλλά και η ακριβής ώρα του θανάτου της. Παράλληλα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά η ανήλικη.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε ότι η αστυνομία θεωρεί ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν το 2017 είχε ξανά συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού. “Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος του δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου” τόνισε η κα Δημογλίδου σημειώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Σημείωσε ότι ο 37χρονος πήγαινε δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, γι αυτό γνώριζαν στις Αρχές για ποιον άνθρωπο μιλάμε. Ωστόσο, όπως είπε, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος αυτός δεν είχε απασχολήσει με τέτοιου είδους αδικήματα ξανά την ελληνική αστυνομία. “Συνέχιζε και έδινε το παρόν” είπε και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του. “Φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα με τη θέλησή του καθώς πρόκειται για ένα άτομο της εμπιστοσύνης του” τόνισε.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης η κα Δημογλίδου δήλωσε: “Δυστυχώς αν και είχαμε την ελπίδα στην αστυνομία ότι το παιδί αυτό θα βρεθεί ζωντανό, λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι κατάφεραν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και πήραν την ομολογία του συγκεκριμένου δράστη και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο στο οποίο είχε εγκαταλείψει το παιδί αυτό νεκρό. Λίγο μετά τις 2:00 ξημερώματα της Δευτέρας δηλώθηκε η εξαφάνιση του ανήλικου κοριτσιού από τον πατέρα της. Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν από βιντεολυτικό υλικό να ταυτοποιήσουν το αυτοκίνητο του καθ ομολογία δράση. Στη συνέχεια προσήλθε της πρωινές ώρες την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και τελικά κατάφεραν να μου αποσπάσουν την ομολογία του λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι“.

“Στη συνέχεια φτάσαμε στο σημείο, στο οποίο τελικά μάλλον εκεί δολοφόνησε το παιδί, δεν μεταφέρθηκε δηλαδή το παιδί νεκρό σε αυτό το σημείο. Εκεί δολοφόνησε το παιδί και το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια έφτασε και ο ιατροδικαστής ο οποίος βέβαια μακροσκοπικά δεν μπόρεσε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία. Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η σορός και φυσικά ο δράστης να οδηγηθεί στον εισαγγελέα” κατέληξε.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συγκέντρωσαν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και εντόπισαν ότι ο 37χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε η 11χρονη.

Ο 37χρονος προσήχθη εχθές το πρωί στην Ασφάλεια Πύργου και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή, όπου βρέθηκε και η σορός της ανήλικης.

Η μητέρα της 11χρονης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» της τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Το μόνο που μου είπε η αστυνομία είναι ότι το κορίτσι μου είναι σε μια αποθήκη σκοτωμένο. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο Θεός, να ήταν ζωντανό και να μου το έφερνε ανάπηρο. 11 χρονών τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε; Ήταν πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητο που είχε ο θείος, το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου του το έπλυνε. Ήμουν μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια. Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου ”μαμά εγώ πάω μέχρι τον παππούλη μου”. Εγώ πήγα στο σπίτι. Τώρα, αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω τι να πω… Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10. Μέχρι τις 21:30 οι κάμερες το δείχνουν στον φούρνο, να περνάει από το φαρμακείο, να έρχεται στο σπίτι. Από το φαρμακείο και μετά, χάνονται τα ίχνη και βρίσκονται μετά το νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι την ώρα που πέρασε η Βασιλική», είπε η μητέρα για την ημέρα της εξαφάνισης.

Newsroom Αθήνα 984, Δημήτρης Πέρρος, ΑΠΕ ΜΠΕ, ΕΡΤNews,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα