back to top
34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Σε ετοιμότητα το σύστημα για την υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας για να αντιμετωπίσει την υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς διακοπή ρεύματος εν μέσω καύσωνα, καθώς οι πρώτες ημέρες του καλοκαιριού έφεραν αύξηση κατά 20%, ενώ περαιτέρω αύξηση αναμένεται το επόμενο 24ωρο.

Η αιχμή του φορτίου έφτασε χθες στα 8.000 MW και αναμένεται να αυξηθεί σήμερα στα 9.410 MW για να ξεπεράσει τα 10.000 MW την Παρασκευή, μέχρι να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση το Σαββατοκύριακο, που όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία και να περιορίζεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τα air condition.

Η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες, όμως οι ώρες κατά τις οποίες απαιτείται κάποια διαχείριση από τις αρχές είναι το διάστημα μεταξύ 20:00-22:00 το βράδυ. Και αυτό γιατί η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά μηδενίζεται η παραγωγή φωτοβολταϊκών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν μπορούν να αποκλειστούν οι διακοπές ρεύματος, τουλάχιστον οι μικρής διάρκειας, για αυτό και ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει το βάρος στην άμεση αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα