back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Π. Χαρλαύτης: Παραλάβαμε σχολικά κτίρια με ελλείψεις που αγγίζουν προϋπολογισμούς εκατομμυρίων

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που θέτουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων για τις ακατάλληλες υποδομές σχολείων της πόλης, έδωσε μέσω του Αθήνα 9.84 ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων.

Μιλώντας στην Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου τόνισε μεταξύ άλλων, ότι:
«Ξέραμε τι θα παραλάβουμε όσον αφορά τα σχολεία, ωστόσο όσο τα επισκεπτόμαστε διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κενό στις αναβαθμίσεις που χρειάζονται. Εμείς προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε αλλά χωρίς μια γενναία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι δυστυχώς.
Οι ελλείψεις αγγίζουν προϋπολογισμούς εκατομμυρίων. Δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε χρήματα, για παράδειγμα από την ανάπλαση, διότι είναι μια κυβερνητική απόφαση. Τα χρήματα για την ανάπλαση δίνονται από το κράτος και τις τράπεζες σε μια μορφή Ευρωπαϊκών κονδυλίων…»

Σχεδιασμός για την επόμενη μέρα
Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εξετάζει ένα δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να μπορέσει να αντλήσει κεφάλαιο και ρευστότητα για να μπορέσει να κάνει οποιαδήποτε ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων.

Ζημιές σε αυλές σχολείων

«Οι τεχνικές υπηρεσίας του Δήμου έχουν αποψιλωθεί τελείως, δεν υπάρχει προσωπικό και οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονται, είτε με το σταγονόμετρο, είτε καθόλου. Θα μπορούσαμε ωστόσο να καλύψουμε αυτό το κενό από τις σχολικές επιτροπές, οι οποίες είναι αρμόδιες στο να κάνουν κάποιες μικρές συντηρήσεις, αλλά όταν αναλάβαμε, δυστυχώς παραλάβαμε ένα πολύ μεγάλο χρέος, οπότε όταν καταφέρουμε να ισορροπήσουμε λίγο την κατάσταση θα βάλουμε τις σχολικές επιτροπές με εξωτερικά συνεργεία προκειμένου να γίνουν μικρές επισκευές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα