back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Παφίλης: Η συζήτηση περί συνεργασίας δεν αφορά καθόλου το ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

Κατηγορηματικός ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει περί συνεργασιών και ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς δεν αφορά το ΚΚΕ αλλά μόνο εκείνα τα κόμματα τα οποία ταυτίζονται ως προς την πολιτική που ακολουθούν, εμφανίστηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος , βουλευτής Επικρατείας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Η συζήτηση περί συνεργασίας δεν αφορά καθόλου το ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορούν να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Όταν το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το 93% των αποφάσεων του Ευρωκοινοβουλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ το 70% των νομοσχεδίων που έχει φέρει στη Βουλή η ΝΔ, αντικειμενικά μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Όμως, αυτό δεν συμφέρει. Θέλουν δύο κόμματα που θα ακολουθούν την ίδια πολιτική και τα οποία θα καυγαδίζουν για τις καρέκλες», ανέφερε.

Άλλωστε, όπως τόνισε, η ύπαρξη μόνο ενός πόλου αντί του δικομματισμού δεν συμφέρει το αστικό σύστημα, καθώς θέλει δύο κόμματα που θα ακολουθούν την ίδια πολιτική και τα οποία θα καυγαδίζουν για τις καρέκλες.

«Οι διαφορές που έχουν δεν είναι στρατηγικές, τα κόμματα αυτά ακολουθούν την ίδια πολιτική και τσακίζουν τον λαό», πρόσθεσε.

 

«Να συγκροτηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό κίνημα με δυνατό ΚΚΕ»

«Στόχος μας ως ΚΚΕ είναι μια σταθερή η άνοδος η οποία, άλλωστε, καταγράφηκε και στις Ευρωεκλογές. Θέλουμε να δυναμώσει το ΚΚΕ. Δεν αποτελεί ζητούμενο η δημιουργίας ενός άλλου πόλου. Δεν θέλουμε μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση στη Βουλή. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό κίνημα με δυνατό ΚΚΕ ώστε να διεκδικήσει να σταματήσει την αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που έρχονται. Θέλουμε αγώνες για να αναγκαστούν να υποχωρήσουν, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα ανατροπής».

«Αυτή η Ε.Ε πρέπει να διαλυθεί»

«Ακολουθείται μια συνολική πολιτική από την ΕΕ κατά του λαού και υπέρ των μεγάλων συμφερόντων την οποία υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Θεωρούν ότι μόνο το κεφάλαιο μπορεί να φέρει ανάπτυξη και αυτό γίνεται σε βάρος όλων των εργαζομένων και με όρους εργασιακού μεσαίωνα. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ψήφισή της από αυτά τα κόμματα στην ΕΕ που τώρα εμφανίζονται να βγάζουν φωτογραφίες με τους αγρότες στα τρακτέρ, έχει στόχο να διώξει τους μικρομεσαίους αγρότες και να δημιουργηθούν σύγχρονες, μεγάλες, καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Κανείς δεν έχει εναλλακτική πρόταση. Όλοι λένε ”ζήτω η ΕΕ”. Όμως, αυτή η Ε.Ε., πρέπει να διαλυθεί».

«Λύση είναι η συμμετοχή όχι η αποχή»

«Στις Ευρωεκλογές, το ΚΚΕ είχε τις λιγότερες απώλειες και λόγω της αποχής η οποία είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Εκφράζει μια γενική κοινωνική δυσαρέσκεια στην πολιτική που ακολουθείται μέχρι τώρα και την οποία πληρώνουν αυτοί που ακολούθησαν. Λύση είναι η συμμετοχή και όχι η αποχή».

«Χυδαία πρόκληση από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη»

«Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτελεί χυδαία πρόκληση. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, ακριβώς αυτό πλήρωσαν, ότι είναι αντιλαϊκές. Η επιτάχυνση σημαίνει νέα μέτρα κατά του λαού. Ακόμα και αν αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς, πάντα Μανωλιός θα είναι και μάλιστα και πιο σκληρός γιατί αυτό απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θησαυρίζουν από την κρίση. Γι αυτό ο λαός πρέπει να δημιουργήσει δικό του μέτωπο και να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα