back to top
31.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

31.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Π. Χρηστίδης για ανασχηματισμό: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε το μήνυμα της λαϊκής αποδοκιμασίας

Διαβάστε επίσης

«Έχουμε απευθύνει, εδώ και χρόνια, προσκλητήρια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Τώρα πρέπει να διαμορφώσουμε σχέδιο κυβερνητικής πρότασης. Έχουμε μπροστά μας μια τριετία.  Οι πολίτες το χρειάζονται και  είναι σημαντικό να συνεισφέρουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στον Β3′ Νότιο Τομέα της Αθήνας Παύλος Χρηστίδης, αναφορικά με το ενδεχόμενο προγραμματικής σύγκλισης με άλλες δυνάμεις.

Ξεκαθάρισε πως ο στόχος της δεύτερη θέσης δεν είναι εγγεγραμμένος  στο γενετικό κώδικα μιας παράταξης που θέλει να κυβερνήσει, επισήμανε τον κίνδυνο να μετατραπεί σε οργή η θλίψη για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κόμμα διαμαρτυρίας και υπογράμμισε την αναγκαιότητα μιας γενναίας αυτοκριτικής μέσα στα κομματικά όργανα, χωρίς όρους δημοσιότητας.

Παράλληλα, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

«Δεν κατάλαβε  τίποτα ο κ. Μητσοτάκης τίποτα από τη λαϊκή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές. Έκανε κάποιες μικροαλλαγές υπουργών τους οποίους είχε αποπέμψει και τώρα το επαναλαμβάνει, λόγω αποτυχιών. Δεν αλλάζει τίποτα και κυρίως δεν αλλάζουν οι πολιτικές του επιλογές. Το πολιτικό πρόσημο της κυβέρνησης παραμένει το ίδιο. Δεν κατάλαβε τίποτα απολύτως ο Πρωθυπουργός. Βρήκε ο ίδιος και είπε ότι θα συνεδριάσει κανονικά το υπουργικό συμβούλιο και σήμερα ανακοινώνει άλλη κυβέρνηση. Αυτό δείχνει ταραχή στο σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθούν αναλυτικά αποσπάσματα από την τοποθέτηση του κ.  Χρηστίδη

*ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ

«Όταν μπαίνεις στις εκλογές το κάνεις  για να κερδίσεις. Θέλαμε το ΠΑΣΟΚ να πάει όσο ψηλότερα γίνεται κι ο στόχος της δεύτερη θέσης δεν ταιριάζει με το dna μιας παράταξης που είναι για να κυβερνήσει, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στέλνει μηνύματα σε όλους. Εμείς δεν έχουμε κλειστά αυτιά και μάτια. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη αυτοκριτική και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους δημoσιότητας, μέσω συνεντεύξεων στα ΜΜΕ. Είναι παράλληλοι μονόλογοι που στο τέλος της μέρας, εκνευρίζουν τους πολίτες. Αυτή την εύλογη στενοχώρια επειδή δεν ήρθαμε δεύτεροι, έχουμε τον κίνδυνο να την μετατρέψουμε σε οργή.

Άρα, πρέπει να τα συζητήσουμε όλα και κυρίως τις πολιτικές που παίζουν ρόλο και στη συνέχεια να δούμε το σχεδιασμό που θα μας κάνει ακόμη καλύτερους. Να τα δούμε όλα. Ό,τι έχω να πω θα το καταθέσω στο Πολιτικό Συμβούλιο στις 19 Ιουνίου και δεν πρόκειται να ρίξω νερό στο μύλο της εσωστρέφειας. Θέλει ψυχραιμία, νηφαλιότητα και να προχωρήσουμε με γενναία αυτοκριτική και γενναίες πρωτοβουλίες.

Ζούμε μια περίοδο με εσωστρεφή χαρακτηριστικά, αλλά σύντομα θα την υπερβούμε και θα  βγούμε με καθαρές λύσεις και επιλογές.

Ο κόσμος έχει ανάγκη μια  άλλη κυβερνητική πρόταση και το μήνυμα είναι ότι η αλαζονεία του 41% απορρίφθηκε από τους πολίτες. Χρειάζεται μια παράταξη που θα δημιουργήσει όραμα και σχέδιο κυβερνητικού δρόμου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα