back to top
31.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

31.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Π. Γερουλάνος για ανασχηματισμό: Ένδεια πάγκου και προσβλητική στάση για στελέχη της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

«O ανασχηματισμός θυμίζει μουσικές καρέκλες με ανθρώπους που εισήλθαν στο σχήμα ενώ είχαν απομακρυνθεί ως ανεπαρκείς», σημείωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

«Βλέπω ένδεια πάγκου και προσβλητική στάση για στελέχη της ΝΔ αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερουλάνος αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως η μείωση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ωστόσο, όπως είπε, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και με βάση τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν να πορευτεί το κόμμα: “Αυτό θα ήθελα να δω να γίνεται σε όποιο κόμμα δεν πέτυχε τους εκλογικούς του στόχους. Πρώτα λοιπόν πρέπει να δούμε πως θα πορευτούμε, τα υπόλοιπα είναι θέμα οργάνων και προέδρου».

Σχετικά με τις φωνές αμφισβήτησης της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα για τη συζήτηση περί συγκλίσεων στην Κεντροαριστερά ο κ. Γερουλάνος είπε:

«Δεν έχω πει τι θα πω στα όργανα, θα τα πω θεσμικά σε αυτά γιατί θεωρώ πως η δημόσια κριτική οδηγεί στο διχασμό ενώ η διατύπωση εμπεριστατωμένης κριτικής εντός οργάνων, μας κρατά ενωμένους, αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από το να πάρει κανείς δύο πόντους επικοινωνιακά».

Κούρσα διαδοχής 

«Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι η κούρσα διαδοχής, αυτό που πρωτεύει είναι η ουσία, να πείσουμε δηλαδή τους πολίτες ότι μπορούμε να δώσουμε λύση στην οικονομική και κοινωνική ανισότητα, πως έχουμε τις λύσεις για αυτό. Αν δεν πείσουμε για αυτό και μιλάμε με στοιχήματα ονομάτων δεν θα κάνουμε τίποτα».

Πρόταση Ζαχαριάδη για προγραμματική συμφωνία και ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου

«Αν δεν γίνει πρώτα μια αποτίμηση και συζήτηση εσωτερικά, μέσα στα ίδια τα κόμματα, τότε όλο αυτό περνάει από θολές διαδικασίες. Πρώτα πρέπει να γίνει η αποτίμηση στα κόμματα, διαφορετικά, αντί να πάμε σε πολιτικές και ριζικές μεταρρυθμίσεις που περιμένουν οι Έλληνες, δεν θα κάνουμε τίποτα.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα