back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Εν μέσω φραστικών πυρών, το βλέμμα στρέφεται στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων

Διαβάστε επίσης

Ενόσω αναμένουμε αν θα σηκώσει το γάντι ο Νίκος Ανδρουλάκης, το κρίσιμο ραντεβού, είναι αυτό της επόμενης Τετάρτης, οπότε σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται να συνέλθει το Πολιτικό Συμβούλιο για να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και πλέον όχι μόνο. Μετά την ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του κόμματος, το κλίμα αναμένεται βαρύ.

Σε επίπεδο δημόσιων τοποθετήσεων, τα φραστικά πυρά δεν έχουν εκλείψει.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου -η οποία ήδη από το βράδυ των εκλογών είχε θέσει θέμα ηγεσίας-μέσω ΣΚΑΙ, δήλωσε, αντικρούοντας το επιχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη περί εφαρμογής του καταστατικού: εσωστρέφεια είναι να γίνεται συζήτηση επί 1,5 χρόνο μέχρι το 2025. Όλη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ίδρωσε τη φανέλα.

Όλα να εκφραστούν, όλα να μπουν στο τραπέζι, να τα συζητήσουμε όσοι έχουν αγωνία για το οτιδήποτε, και τα μερικότερα και τα μεγαλύτερα ζητήματα, , δήλωσε στον ΑΝΤ1 χθες η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, μη αποκλείοντας συνεπώς το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών.

Αναφορικά με τις συζητήσεις περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας χθες στον Αθήνα 9.84 ο Χάρης Καστανίδης πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου δήλωσε «ο κ. Ανδρουλάκης μέχρι στιγμής έχει πει διάφορα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ίσως για να κερδίσει χρόνο… Όταν ένας αρχηγός θέτει στόχους και δεν τους πετυχαίνει, δεν πρέπει να τεθεί αυτό στα όργανα του κόμματος;» διερωτήθηκε και εκτίμησε ότι «είναι θέμα που αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις. χωρίς να είναι το μείζον… Το γεγονός ότι τίθεται θέμα ηγεσίας σε ένα κόμμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου πόλου».

Σε «δεύτερο χρόνο», το ενδιαφέρον στρέφεται στο τέλος Ιουνίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Όσοι διαφοροποιούνται και ζητούν επίσπευση της διαδικασίας εκλογής από τη βάση, θα πρέπει να καταθέσουν αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή για έκτακτο Συνέδριο. Ακολούθως η πρόταση θα πρέπει να περάσει είτε από υπογραφές του 1/3 των μελών της ΚΕ ή της πλειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών. Εφόσον συμβεί αυτό θα πρέπει το έκτακτο συνέδριο που θα συγκληθεί να ανάψει πράσινο φως για αλλαγή καταστατικού εκλογής προέδρου κάθε 4 χρόνια και να την επισπεύσει.

Ο κ. Ανδρουλάκης ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό συνεπώς και την ΚΕ εν μέσω ρευστότητας ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα μπορούσαν να μεταβληθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες.

Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -Προέδρου PES για τη νέα ηγεσία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Κατά τα λοιπά και σε οτι αφορά τα ευρωπαϊκά δρώμενα στον απόηχο των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνομίλησε τηλεφωνικά χθες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του με τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επιλογή της νέας ευρωπαϊκής ηγεσίας.
Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφαν Λεβέν θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, 18 Ιουνίου.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα