back to top
30.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

30.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Στην Αστυνομική Δ/ΝΣΗ Πύργου απολογείται ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής

Διαβάστε επίσης

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω του φόβου νέων επεισοδίων, ο 37χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της 11χρονης ανιψιάς του και την απόπειρα βιασμού της στην περιοχή Καταρράχι Ηλείας απολογείται σήμερα στην αστυνομική διεύθυνσης Πύργου.  Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

 Στην αστυνομική διεύθυνση Πύργου έφθασε η ανακρίτρια ώστε να λάβει  εκεί την απολογία του και στη συνέχεια να αποφασίσει  εάν θα τον προφυλακίσουν ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου και η ανακρίτρια χρειάστηκε να μεταβούν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στον Πύργο, όπου κρατείτο ο δράστης, προκειμένου να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του 37χρονου και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία. Αυτό εγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς κατά τη διάρκεια προσαγωγής του δράστη χθες το πρωί στα δικαστήρια, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από συγκεντρωμένους που αποδοκίμαζαν τον δράστη και επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να εχει ομολογήσει την δολοφονία της Βασιλικής επειδή αντιστάθηκε στην απόπειρα βιασμού της . Φέρεται να εχει ομολογήσει ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος “θόλωσε” και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε “ραντεβού” με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί “με τη θέλησή του”. “Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά”.

Στη συνέχεια, περιέγραψε στους αστυνομικούς την απόπειρα βιασμού, λέγοντας πως εκείνη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά του είπε και πως θα το πει στους γονείς της. Τότε ήταν που ο δράστης δηλώνει πως θόλωσε, την πέταξε κάτω και άρχισε να την χτυπά με το κατσαβίδι. “Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισα να την σέρνω στο χωράφι” ανέφερε κυνικά.

Οπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες της Ασφάλειας Πύργου, η σορός της ανήλικης φέρει τραύματα, κυρίως στην καρδιά και τη σπλήνα, ενώ δεν προκύπτουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησής της.

Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό ανηλίκου

Ο 37χρονος καθ ομολογία δράστης είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, το τότε θύμα είναι πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης.

Το 2020, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 8 μηνών, ωστόσο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό –καθώς η νομοθεσία τότε το επέτρεπε– και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Το Εφετείο για τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί.

Οπως ανέφερε με δηλώσεις του στην «Κ» ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «για εμάς, το ζητούμενο είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος, όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις».

Το χρονικό

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της στη Μυρτιά Ηλείας με σκοπό να πάει στον παππού της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας ότι η 11χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του 37χρονου θείου και έφυγαν μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος παρέλαβε την 11χρονη από την περιοχή της Μυρτιάς και με το Ι.Χ. του την πήγε σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα Λεχαινά και στην Αρετή, όπου και τη δολοφόνησε. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας η Αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης από τον πατέρα της.

Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2017 για βιασμό 14χρονης και το 2020 είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά παρέμενε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Στο στόχαστρο μπαίνει και ο εισαγγελέας της έδρας, αναφορικά με την απόφαση αυτή του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου, η οποία, ομόφωνα, αν και έκρινε ένοχο τον 37χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και αποπλάνηση της 14χρονης ανήλικης, ωστόσο τον άφησε ελεύθερο στη δίκη του με περιοριστικούς όρους:

την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της Ζακύνθου
απαγόρευση προσέγγισης στην ανήλικη.
Και αυτά συνέβησαν παρά το βεβαρημένο ποινικό του μητρώο, γιατί υπήρχαν αμετάκλητες καταδίκες σε βάρος του για σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή, παραταύτα κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει και νέα αδικήματα και έτσι στο Εφετείο αφέθηκε ελεύθερος. Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος τότε είχε αρνηθεί τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται για όσα τον κατηγορούν.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα