back to top
35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Αthens Pride 2024

Διαβάστε επίσης

Σε δύο σκηνές στην πλατεία Συντάγματος με συναυλίες από συγκροτήματα αλλά και καλλιτέχνες όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η Τάμτα , συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το athens pride 2024.

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε με  χρώματα, αγάπη και διεκδίκηση για το Athens Pride 2024, με φετινό σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί».

Από νωρίς το απόγευμα, πολύς κόσμος κατέφτασε  στο Σύνταγμα για τη σημερινή γιορτή ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας, όπου  συμμετέχουν πολιτικά κόμματα, οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται λίγους μόλις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα από τα διαχρονικά αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Οι  εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 12:00, ενώ προηγήθηκαν τα πάνελ συζητήσεων και οι χαιρετισμοί των οργανώσεων.

Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο δήμαρχος Αθηναίων παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, όπως είχε προαναγγείλει, μίλησε με τον κόσμο, απηύθυνε κι έναν χαιρετισμό, ενώ έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Ανέβασε φωτογραφίες και έγραψε: «Η Αθήνα στέκεται σταθερά υπέρ της συμπερίληψης και της ανεκτικότητας και φέτος είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτά τα ιδανικά! Το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας είναι μια ακόμα ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί την ισότητα, την αγάπη και την αποδοχή όλων των ανθρώπων και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Η Αθήνα Αγαπά, Στηρίζει και Αποδέχεται! Ένας Νόμος Δεν Αρκεί!».

Σπύρος Χαλικιάς 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα