back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Χάρης Δούκας: Να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Τα αποτέλεσματα των ευρωεκλογών και την επόμενη ημέρα των κομμάτων της αντιοπολίτευσης, σχολιάζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στο γεγονός ότιο παρά τη  μείωση των ποσοατών της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ δεν επωφελήθηκαν σημειώνει ότι «κανένα κόμμα του προοδευτικού χώρου δεν μπόρεσε να εμπνεύσει και να απεγκλωβίσει τους πολίτες από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πιάσει τον εκλογικό του στόχο, κατέγραψε σημαντική μείωση των ψήφων και των ποσοστών του. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι η λύση (…) Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι» έρχεται από παντού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης είναι πλέον κοινός τόπος και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «καθοριστικός και αναντικατάστατος». «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί. Να ανατάξει τις δυνάμεις του, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος. Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας».

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής κατέγραψε τα κενά, τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες, τις ανεπάρκειες»  σημειώνει,  τονίζοντας  ότι «σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, και πρώτα απ’ όλα ο κόσμος που έχει επενδύσει όνειρα και προσδοκίες σε μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αυτή την πορεία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» καταλήγει ο κ. Δούκας.  

ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα