back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο πλαίσιο του Athens Pride 2024.   Το φεστιβάλ συνοδεύεται και από μία σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με μία μεγάλη συναυλία.  Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr  

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η Υγεία και η Παιδεία γίνονται πρώτης προτεραιότητας. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από το άλλο πέρα από το δικό μου επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο νέο υπουργικό συμβούλιο, μετά τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός μίλησε για μήνυμα επανεκκίνησης, σημειώνοντας ότι θα είναι αυστηρός στην αξιολόγηση τους, τόσο ως προς το παραγόμενο έργο, όσο και ως προς την ομαδικότητα του νέου υπουργικού σχήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία. 

Επανεκκίνηση, κύριε Μητσοτάκη, δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες, με επιβράβευση εκείνων που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση “μπαζώματος” της αλήθειας για τα Τέμπη, με ανάγνωση «όπως μας βολεύει» των αποτελεσμάτων της κάλπης, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική συμμαχία με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο 

 Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού, λες και ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την παταγώδη αποτυχία της πενταετούς διακυβέρνησης του σε κρίσιμους τομείς, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας που αγνοείτο εδώ και έξι ημέρες στη Σάμο. Η σορός του εντοπίστηκε από drone σε χαράδρα στην περιοχή Λιμνιώνας, από μέλη της ομάδας Ίκαρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει και στη Σίκινο από την ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο Γαλλίδων τουριστριών. Πρόκειται για μια 73χρονη και μία 64χρονη, οι οποίες διέμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα ίχνη των δύο γυναικών χάθηκαν από χθες το πρωί, οπότε και δηλώθηκε η εξαφάνιση τους.

Παράλληλα, εξακολουθεί να αγνοείται στην Αμοργό 59χρονος αμερικανός τουρίστας ενώ τουρίστας αγνοείται και στην Κέρκυρα. 

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, προχώρησε η αστυνομία. Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα δύο.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή Λιβανάτες Φθιώτιδας. Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί και δύο Έλληνες . Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο δασικό τμήμα  που είχαν τις φυτείες κάνναβης, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 2.820 δενδρύλλια κάνναβης , χρηματικό ποσόν, πιστόλια, φυσίγγια καθώς και 13 κινητά τηλέφωνα

Σε έναν φαντασμαγορικό χώρο γεμάτο μουσική, θέατρο, παιχνίδι και πάνω από 30 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια μετατρέπεται το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Πρόκειται για το διήμερο φεστιβάλ Kids Radio Land που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός, Kids Radio 88.6. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Δεύτερη μέρα σήμερα για το EURO 2024 όπου παίζουν: 

Ουγγαρία –  Ελβετία. 0-2 στο ημίχρονο 

Στις 7 Ισπανία – Κροατία 

στις 10 Ιταλία – Αλβανία.

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα