back to top
35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί», ξεκίνησαν οι φετινές εκδηλώσεις του Athens pride στο Σύνταγμα όπου σε λίγο πρόκειται να ξεκινήσει  η πορεία υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας,.   Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr  

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η Υγεία και η Παιδεία γίνονται πρώτης προτεραιότητας. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από το άλλο πέρα από το δικό μου επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο νέο υπουργικό συμβούλιο, μετά τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός μίλησε για μήνυμα επανεκκίνησης, σημειώνοντας ότι θα είναι αυστηρός στην αξιολόγηση τους, τόσο ως προς το παραγόμενο έργο, όσο και ως προς την ομαδικότητα του νέου υπουργικού σχήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία.

Επανεκκίνηση, κύριε Μητσοτάκη, δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες, με επιβράβευση εκείνων που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση “μπαζώματος” της αλήθειας για τα Τέμπη, με ανάγνωση «όπως μας βολεύει» των αποτελεσμάτων της κάλπης, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική συμμαχία με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο 

 Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού, λες και ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την παταγώδη αποτυχία της πενταετούς διακυβέρνησης του σε κρίσιμους τομείς, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση.

 Οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι  σε αγροτοδασική έκταση και δύσβατο σημείο στην περιοχή Λεύκη στην Καβάλα. Για την κατάσβεσή της  στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννιά οχήματα, ενώ νωρίτερα από αέρος συνέδραμαν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Φωτιά και στον Κατσικά Ιωαννίνων  σε χαμηλή βλάστηση. 

Επίσης με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρει ότι εντοπίσθηκε πυρκαγιά  στο Πανόραμα Βούλας από drone με αποτέλεσμα να την προλάβουν και να επέμβουν άμεσα πυροσβεστική και εθελοντές

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, προχώρησε η αστυνομία. Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα δύο.

Στο Βρετανικό Μουσείο έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των μνημείων ζητά επείγουσα συνάντηση με το νέο διευθυντή του μουσείου Δρ. Νίκολας Κάλιναν για να συζητήσουν την τύχη των γλυπτών. Στο σημείο βρέθηκε και η Βικτόρια Χίσλοπ, η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος της βρετανικής επιτροπής.

Σε έναν φαντασμαγορικό χώρο γεμάτο μουσική, θέατρο, παιχνίδι και πάνω από 30 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια μετατρέπεται το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Πρόκειται για το διήμερο φεστιβάλ Kids Radio Land που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός, Kids Radio 88.6. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Δεύτερη μέρα σήμερα για το EURO 2024 και: 

Ουγγαρία –  Ελβετία. 1-3 

Αυτή την ώρα  Ισπανία – Κροατία 

στις 10 Ιταλία – Αλβανία.

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα