back to top
35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ουγγαρία-Ελβετία 1-3: Με το «δεξί» οι «κόκκινοι»

Διαβάστε επίσης

Η Ελβετία νίκησε 3-1 την Ουγγαρία στην Κολωνία και ξεκίνησε με το «δεξί» την πορεία της στον πρώτο όμιλο του Euro 2024.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Ελβετία την πορεία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024, καθώς στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον πρώτο όμιλο κέρδισε 3-1 την Ουγγαρία στην Κολωνία. Με το τρίποντο αυτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας «έπιασε» την διοργανώτρια Γερμανία στην πρώτη θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Σκωτία την στιγμή που οι Μαγυάροι θα κοντράρονται με τα «πάντσερ».

Η Ελβετία μπήκε δυναμικά στο ματς και πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της συνάντησης άνοιξε το σκορ. Από εξαιρετική κάθετη πάσα του Έμπισερ στον Ντουά, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάτσι και τον πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Αρχικά, ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε την απόφαση κι έτσι από το 12’ οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο ματς. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αφού το γκολ έδωσε «πνοή» στην ομάδα του Μουράτ Γιακίν που λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 20’, με τον Βάργκας όμως να μην καταφέρνει να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Γκουλάτσι που με τον ώμο του απέκρουσε σε κόρνερ, μετά από ολέθριο λάθος στην άμυνα των Μαγυάρων.

Με την Ουγγαρία να προσπαθεί αλλά μην μπορεί να αντιδράσει, η Ελβετία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να «φλερτάρει» με την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, ώσπου στο 45’ πέτυχε τελικά τον στόχο της με τον Έμπισερ να σκοράρει με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (0-2).

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 66’ η Ουγγαρία απώλεσε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Βάργκα από την σέντρα του Κέρκες από αριστερά να περνάει άουτ. Ότι δεν κατάφεραν όμως οι Μαγυάροι στη συγκεκριμένη φάση, το πέτυχαν μόλις δύο λεπτά αργότερα. Στο 66’ από σέντρα του Σζομποσλάι από τα αριστερά, ο Βάργκα με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 68’ μπήκε στο ματς ως αλλαγή και ο Λεωνίδας Στεργίου για τους Ελβετούς, οι οποίοι στις καθυστερήσεις πέτυχαν τελικά και τρίτο γκολ και «σφράγισαν» το τρίποντο. Από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ουγγαρίας ο Εμπολό έκλεψε την μπάλα και έκανε το σουτ για το 1-3.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Λανγκ (46’ Μπόλα), Α. Ζαλάι (79’ Ντάρνταϊ), Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι (67’ Κλεϊνχέισλερ), Σζομποσλάι, Κέρκεζ (79’ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα (74’ Εμπολό), Σαλάι

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (68’ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (86’ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας, Ντουά (68’ Αμντουνί), Εντόι (86’ Ρίντερ), Έμπισερ, Σερ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα