back to top
27.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

27.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη χθες βράδυ η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κατάστημα επίπλων σε ισόγειο πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια, στη συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου.

Δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από τον πρώτο όροφο, ενώ η μία παρελήφθη από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα. Ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον έξι σταθμευμένα οχήματα, όπως και απέναντι πολυκατοικίες, σε παντζούρια και τέντες.

Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που πραγματοποιείται στα περίχωρα της Λουκέρνης, στην Ελβετία. Στη Διάσκεψη παίρνουν μέρος 92 ηγέτες και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε, ενώ η Κίνα δεν ανταποκρίθηκε. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι με στόχο να επιτευχθεί «δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ».

“Το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι μία απάντηση, αλλά μια συνταγή για επιθετικούς πολέμους στο μέλλον” δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και υποστήριξε μία ειρήνη που θα αποκαταστήσει την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά και την εδαφική της ακεραιότητα.

“Ο κύκλος των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία επεξεργασίας ενός σχεδίου ειρήνευσης για την Ουκρανία θα πρέπει να διευρυνθεί” τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί σήμερα στην ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

Υπέρ της ανασύνταξης στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τάσσεται ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τονίζοντας πως “η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση”. Ο κ. Δούκας σημειώνει ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες, ούτε να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών. Υπογραμμίζει ότι για να ανατάξει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ και η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δοθεί ο λόγος στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν από σφαίρες αγνώστου σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας, κοντά στο Ντιτρόιτ. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση στα τυφλά.

Ένας 16χρονος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων στην κοινότητα Μπέιτ Φουρίκ, στη βόρεια Δυτική Όχθη, κοντά στη Νάμπλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ πηγή στον ισραηλινό στρατό επιβεβαίωσε πως μέλη του άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ για να απαιτήσουν για ακόμη μια φορά να κλειστεί από την κυβέρνηση συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του φορτηγό πλοίο, με σημαία Παλάου, το οποίο πλέει ακυβέρνητο και φλεγόμενο στον Κόλπο του Άντεν μετά το χτύπημα που δέχθηκε από πυραύλους τους οποίους εξαπέλυσαν από το έδαφος της Υεμένης αντάρτες Χούθι, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ελικόπτερο παρέλαβε «σοβαρά τραυματισμένο» ένα μέλος του πληρώματος, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και τα σημερινά παιχνίδια για το EURO 2024: Στις 4: Πολωνία – Ολλανδία, Στις 7: Σλοβενία – Δανία και στις 10 Σερβία – Αγγλία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα