back to top
35.3 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

35.3 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος στην Ξάνθη σήμερα το πρωί.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άντρες και δύο γυναίκες που επέβαιναν σε ΙΧ το οποίο κινούμενο από την Ξάνθη προς την Καβάλα στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης-Τοξότες συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα κόπηκε στα δύο. Στο λεωφορείο επέβαιναν αρκετοί εργαζόμενοι σε τοπική επιχείρηση και σύμφωνα με τοπικά μέσα υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες.

Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εργασίες της διάσκεψης συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο θέρετρο του Μπέργκεν-στοκ στην Ελβετία με τη συμμετοχή 92 αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ. Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε, ενώ η Κίνα δεν ανταποκρίθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας

Υπέρ της ανασύνταξης στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τάσσεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τονίζοντας πως “η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση”. Ο κ. Δούκας σημειώνει ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες, ούτε να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών. Υπογραμμίζει ότι για να ανατάξει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ και η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δοθεί ο λόγος στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι πιάστηκαν όμηροι από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε ένα κέντρο κράτησης στην περιοχή Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι οι δράστες ζητούν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα για να διαφύγουν.

Συγκέντρωση υπέρ της απελευθέρωσης των ζώων που βρίσκονται στον Εθνικό Κήπο οργανώνουν αντισπισιστικές ομάδες, στις 12 το μεσημέρι μπροστά από την είσοδο του Κήπου, στην λεωφόρο Αμαλίας.

Αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μέσα από το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα». Το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα σήμερα και ως τις 25 Ιουλίου θα προσφέρει 79 δωρεάν εκδηλώσεις μουσικής, χορού και θεάτρου για όλες τις ηλικίες, σε 53 σημεία και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Την αυλαία σηκώνει απόψε στις 8 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του 70ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Καλλισπέρη. Η Δώρα Λοΐζου και ο Μανώλης Σκουλάς τραγουδούν Μάνο Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Διονύση Σαββόπουλο και άλλους δημιουργούς. Εξάλλου, στις 8 και μισή ξεκινά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή, μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς από τα νησιά και τη Μικρασία από ομάδα χορευτών του Χοροστασίου συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια για το EURO 2024, στις 4 παίζουν: Πολωνία – Ολλανδία. Στις 7: Σλοβενία – Δανία και στις 10: Σερβία – Αγγλία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα