back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τραγικός ο απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης – Τοξότες, από την μετωπική σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο.

Το ΙΧ κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δύο ανδρών και δύο γυναικών. Ένα ακόμα άτομο ανασύρθηκε πολύ βαριά τραυματισμένο. Στο λεωφορείο επέβαιναν εργαζόμενοι σε τοπική επιχείρηση. Τραυματίστηκαν έξι άτομα εκ των οποίων τα τρία σοβαρά.

Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εργασίες της διάσκεψης συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο θέρετρο του Μπέργκεν-στοκ στην Ελβετία με τη συμμετοχή 92 αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ. Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για την κινητικότητα που υπάρχει στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Υπέρ της ανασύνταξης στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τάσσεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τονίζοντας πως “η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση”. Ο κ. Δούκας σημειώνει ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες, ούτε να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών. Υπογραμμίζει ότι για να ανατάξει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ και η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δοθεί ο λόγος στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται.

Πυρά ακούγονται κοντά στο κέντρο κράτησης στο Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου κρατούμενοι έπιασαν νωρίτερα, ομήρους, τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για έξι κρατούμενους ορισμένοι εκ των οποίων με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Ζητούν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα για να διαφύγουν.

Συγκέντρωση υπέρ της απελευθέρωσης των ζώων που βρίσκονται στον Εθνικό Κήπο οργανώνουν γι’ αυτή την ώρα αντισπισιστικές ομάδες, μπροστά από την είσοδο του Κήπου, στην λεωφόρο Αμαλίας.

Την αυλαία του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα». σηκώνει απόψε στις 8 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του 70ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Καλλισπέρη. Η Δώρα Λοΐζου και ο Μανώλης Σκουλάς τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Διονύση Σαββόπουλο και άλλους δημιουργούς. Εξάλλου, στις 8 και μισή ξεκινά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή, μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς από τα νησιά και τη Μικρασία από ομάδα χορευτών του Χοροστασίου συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια για το EURO 2024, στις 4 παίζουν: Πολωνία – Ολλανδία. Στις 7: Σλοβενία – Δανία και στις 10: Σερβία – Αγγλία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα