back to top
28.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

28.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη μέρα της Συνόδου στην Ελβετία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και το ενδιαφέρον στρέφεται στην τελική διακήρυξη της Διάσκεψης, αλλά και στις συνομιλίες των ομάδων εργασίας γύρω από το ζήτημα των πυρηνικών, της επισιτιστικής ασφάλειας, και τη ναυσιπλοΐα.

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την αφοσίωση μας στους κανόνες του διεθνούς δικαίου… και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα δε μπορούν να αλλάξουν δια της βίας», τόνισε πριν από λίγο στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «πρέπει πάνω απ’ όλα να προτεραιοποιήσουμε την προστασία των αμάχων, να διασφαλίσουμε την επιστροφή των παράνομα εκτοπισμένων και την απελευθέρωση των παράνομα κρατούμενων πολιτών και την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου».

Πυρά αστυνομικών δέχθηκε νωρίτερα άνδρας, που προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον τους με τσεκούρι στο Αμβούργο, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία είναι δρακόντεια λόγω του Euro 2024. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο άνδρας έχει τραυματιστεί σοβαρά και δέχεται ιατρική περίθαλψη. Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά σε χώρο όπου βρίσκονταν Ολλανδοί φίλαθλοι. Η Ολλανδία αγωνίζεται με αντίπαλο την Πολωνία στις 4 σήμερα.

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο δεσμοφύλακες και πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι κρατούμενους οι οποίοι τους είχαν συλλάβει ομήρους σε κέντρο κράτησης στη νότια πόλη Ροστόφ. Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ορισμένοι από τους άνδρες είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία και κατηγορούνταν για σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για μία φονική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον περασμένο Μάρτιο.

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα ο Αμερικανός τουρίστας που αγνοούνταν από την περασμένη Τρίτη στην Κέρκυρα. O 55χρονος άνδρας βρέθηκε σε παραλία του νησιού Μαθράκι βορειοδυτικά του νησιού. Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο γαλλίδων τουριστριών στη Σίκινο όπως και για τον 59χρονο αμερικανό στην Αμοργό.

Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών από το γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του δικηγόρου, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών.

Τραγικός ο απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης – Τοξότες, από την μετωπική σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο. Το ΙΧ κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων νεαρών ανθρώπων, δύο ανδρών και δύο γυναικών. Ένα ακόμα άτομο ανασύρθηκε πολύ βαριά τραυματισμένο. Στο λεωφορείο επέβαιναν εργαζόμενοι σε τοπική επιχείρηση. Τραυματίστηκαν έξι άτομα εκ των οποίων τα τρία σοβαρά.

Την αυλαία του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» σηκώνει απόψε στις 8 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του 70ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Καλλισπέρη. Η Δώρα Λοΐζου και ο Μανώλης Σκουλάς τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Διονύση Σαββόπουλο και άλλους δημιουργούς. Εξάλλου, στις 8 και μισή ξεκινά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή, μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς από τα νησιά και τη Μικρασία από ομάδα χορευτών του Χοροστασίου συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια για το EURO 2024, στις 4 παίζουν: Πολωνία – Ολλανδία. Στις 7: Σλοβενία – Δανία και στις 10: Σερβία – Αγγλία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα