back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

27.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα (16/6) στην Ελβετία ότι ο «διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη» και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή. Η τεράστια πλειονότητα των περισσότερων από 90 χωρών, που εκπροσωπήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του Μπούργκε-νστοκ, υποστήριξε την τελική διακήρυξη, στην οποία διατυπώνεται επίσης έκκληση για την επιστροφή χιλιάδων παιδιών της Ουκρανίας που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και για μια πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. Όμως ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα δεν εκπροσωπήθηκαν και το ανακοινωθέν δεν υποστηρίχθηκε από χώρες όπως η Ινδία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τη στήριξή του σε “μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη” που “όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας”, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία.

Απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή  δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που αφορά στη δικογραφία για τη Greek Mafia που βρίσκεται στη Βουλή δίνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, του οποίου το εμπλέκεται. Ο κ. Θεωδορικάκος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες» ενώ  αναφέρει ότι ήδη έχει υποβάλλει μήνυση και η υπόθεση βρίσκεται  στη Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση “προθύμων” στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, 

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η οποία έχει εξαγγελθεί από μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων «Κοινό των Μακεδόνων», για αύριο, Δευτέρα (17/6) και ώρα 16:30, έξω από το Ωδείο Αθηνών.Αφορμή για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έιναι η Διεθνής Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργανώνουν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ», με αφορμή τα 6 χρόνια από την Συμφωνία των Πρεσπών. Αναλυτικά οι περιοχές απαγόρευσης στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984fm.gr 

Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών από το γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του δικηγόρου, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών. Την ίδια ώρα διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το συλληφθέντα, ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), μέσω του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού. 

Ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας κοντά στο Ντιτρόιτ χθες Σάββατο το απόγευμα, προτού αυτοπυροβοληθεί αφού περικυκλώθηκε από την αστυνομία. Οι αρχές έκαναν λόγο για επίθεση “στα τυφλά” και είπαν πως περικύκλωσαν τον ύποπτο σε ένα σπίτι εκεί κοντά, όπου πέθανε αφού αυτοπυροβολήθηκε. Ο ύποπτος φέρεται να ήταν ένας 42χρονος άνδρας, ενώ τα κίνητρα της επίθεσής του παραμένουν ασαφή.

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στην Γερμανία, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας – Σερβίας για το EURO 2024.Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελ-κίρχεν, με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γερμανία να κάνουν λόγο για πολύ ξύλο, υλικές ζημιές, αλλά και τραυματίες.

Την αυλαία του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» σηκώνει απόψε στις 8 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του 70ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Καλλισπέρη ενώ στις 8 και μισή ξεκινά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή, μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς από τα νησιά και τη Μικρασία από ομάδα χορευτών του Χοροστασίου συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια για το EURO 2024, 

Πολωνία – Ολλανδία 1-2
Σλοβενία – Δανία  0-1 στο ημίχρονο 
Και στις 10: Σερβία – Αγγλία. 

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα