back to top
26.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

26.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σλοβενία – Δανία 1-1: Πρώτη ισοπαλία στο Euro 2024

Διαβάστε επίσης

Σλοβενία και Δανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στη Στουτγκάρδη και πήραν τον πρώτο τους πόντο στον τρίτο όμιλο του Euro 2024.

Με ισοπαλία ξεκίνησε η μάχη στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του γκρουπ Σλοβενία και Δανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στη Στουτγκάρδη και εξασφάλισαν τον πρώτο τους πόντο. Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτό το σενάριο της πρόκρισης και για τις δύο εθνικές ομάδες, που στους επόμενους αγώνες τους θα κληθούν θα πάρουν τα θετικά αποτελέσματα για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για μια θέση στα νοκ άουτ του τουρνουά. Υπενθυμίζεται ότι ον όμιλο συμπληρώνουν Αγγλία και Σερβία.

Η Δανία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεζε ασφυκτικά την αντίπαλό της, η οποία παρατάχθηκε με τους Τσέριν και Σπόραρ του Παναθηναϊκού στο βασικό της σχήμα, τη στιγμή που ο Βέρμπιτς ήταν στον πάγκο. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε τελικά στους Σλοβένους, με ένα σουτ του Σέσκο στο 16’ με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ, ωστόσο μόλις ένα λεπτό αργότερα (17’) η Δανία άνοιξε το σκορ και επιβραβεύτηκε για την υπεροχή της.

Ο Βιντ έκανε υπέροχη ασίστ με τακουνάκι και ο Έρικσεν αφού πρώτα κοντρόλαρε άψογα με το στήθος εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέσα από την περιοχή για το 0-1. Η Σλοβενία προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά οι επιθετικές της προσπάθειες με τους Σέσκο και Σπόραρ δεν είχαν αποτέλεσμα. Η Δανία από την άλλη, συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και να φλερτάρει με ένα ακόμα γκολ, αλλά με το 0-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη και τα δύο συγκροτήματα συνέχιζαν να κυνηγούν το γκολ, ενώ από το 67’ μπήκε και τρίτος παίκτης του Παναθηναϊκού στον αγώνα, αφού στην Σλοβενία ο Βέρμπιτς αντικατέστησε τον Στογιάνοβιτς.

Στο 76’ μετά από κεφαλιά-πάσα του Σπόραρ ο Σέσκο άγγιξε την ισοφάριση, όταν από το σουτ του η μπάλα τράνταξε το δοκάρι των Δανών, αλλά μόλις ένα λεπτό αργότερα (77) ήρθε τελικά το 1-1. Ο Γιάνζα έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε και στον Χιούλμαντ κατέληξε στα δίχτυα. Ως το φινάλε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και αμφότερες εξασφάλισαν από έναν πόντο.

Διαιτητής: Σέρερ (Ελβετία).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (67’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλνσικ (76’ Γκόρεντς Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75’ Τσέλαρ), Σπόραρ (94’ Μπρέκαλο), Σέσκο (95’ Κούρτιτς)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ (90’ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (83’ Νέργκαρντ), Κρίστιανσεν (79’ Μάλε), Έρικσεν, Βιντ (84’ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83’ Πόουλσεν).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα