back to top
33.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

33.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ανδρουλάκης: Έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή από τη βάση της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης υπονοώντας ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ανέφερε ότι τα περαιτέρω θα συζητηθούν στα κομματικά όργανα και προειδοποίησε λέγοντας: Δεν θα δεχθώ ρεσάλτα και τυχοδιωκτισμούς, όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Όποιος βγει με τοξικό και διχαστικό λόγο θα τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ.

Είμαι γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Δεν είμαι παράγοντας αποσταθεροποίησης , εκτιμώ ότι αυτό που χτίζω είναι δημοκρατικό και σταθερό και μεγάλη προίκα για τη δημοκρατική παράταξη δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Άσκησε κριτική στους διαφωνούντες εντός κόμματος λέγοντας ότι έτεινε χέρι διαφάνειας και ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας το βράδυ των εκλογών. Η στάση αυτή είναι απαξιωτική. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ να κάνεις ότι μπορείς για να πάρεις τον προβολέα απο τον ηττημένο και να τον μεταφέρεις στο κόμμα σου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα έναντι της αρχικής στόχευσης για 2η θέση ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων : Οφείλω να βάζω υψηλούς στόχους , γιατί πρέπει όλοι μαζί να μπαίνουμε πάνω απο τον πήχη. Το ΠΑΣΟΚ έγινε σε 2,5 χρόνια δεύτερο σε όλη την Ελλάδα πλην της Αττικής. Να πάμε στα όργανα και να συζητήσουμε και για το αποτέλεσμα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν πανηγυρίζουμε αλλά δεν καταστροφολογούμε, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση βάσει του κοινού exitpoll , πήρε το χώρο του κέντρου με 30,9% μετά απο 10-12 χρόνια.

Όποιος έχει φιλοδοξίες να δηλώσει παρών, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ερωτηθείς μεταξύ άλλων για τη συνέντευξη Δούκα σχολίασε :Είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ωστόσο απέρριψε μια αποστροφή του δημάρχου Αθηναίων για συνεχιζόμενες ήττες.

Παράγοντες πάντως εντός ΠΑΣΟΚ που υπογραμμίζουν την ανάγκη να δοθεί ο λόγος στη βάση εστιάζουν στην αντίστιξη ότι στο αίτημα πολλών στελεχών για άμεση και μαζική προσφυγή στον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, η απάντηση Ανδρουλάκη είναι η προειδοποίηση με διαγραφές.

Αναφερόμενος στη ΝΔ και το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δήλωσε ότι πήρε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι στο απυρόβλητο. Η μεγάλη εικόνα είναι η ήττα της ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινοβουλευτική σύμπραξη ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: Είμαι θετικός στην πρόταση Κασσελάκη αλλά με όρους ρεαλισμού.

Η κεντροαριστερά τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να αναταχθεί όχι με γυρολόγους που και που όταν χάνουν την καρέκλα θυμούνται την δημοκρατική παράταξη. Με πρωτοβουλίες ιδέες θέσεις και αξιοπιστία».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα