back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

24 έργα εμπνευσμένα από την «Οδύσσεια» στη νέα έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά παρουσιάζει την περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ODYSSEY», σε επιμέλεια της Μαριλένας Κουτσούκου, από τις 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο έναρξης των Ποσειδωνίων 2024, του κορυφαίου και διεθνούς θεσμού για την ανάδειξη της ελληνικής ναυτιλίας που υλοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία.
Εικοσιτέσσερα έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τις ραψωδίες της Ομηρικής Οδύσσειας, συνομιλούν με τις αρχαιότητες του Μουσείου και συνιστούν μικρές σπουδές αναφορικά με τη ναυτοσύνη και τον κόσμο της θάλασσας, αλλά και τις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της πίστης στον ανθρώπινο νου, της τόλμης, του θάρρους, της περιπετειώδους αναζήτησης, της επιμονής και του νόστου. Καθώς τα νήματα του χρόνου εμπλέκονται με τα νήματα της τέχνης, η έκθεση «ODYSSEY» αναπροσδιορίζοντας τη σχέση του θεατή με το καλλιτέχνημα και τον χρόνο, προσφέρει νέα ερεθίσματα και δημιουργεί νέες συνθήκες παρατήρησης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Eozen Agopian, Χρίστος Ακορδαλίτης, Αντωνάκης, Pablo Benzo, Bea Bonafini, Elvire Bonduelle, The Callas (Λάκης και Άρης Ιωνάς), Βασίλης Γεροδήμος, Δημήτρης Γκέτσις, Sunna Hansdóttir, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ηλίας Κοέν, Αριστείδης Λάππας, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Prince Nikolaos, Δαυίδ Σαμπεθάι, Σοφία Στεβή, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Πάνος Τσαγκάρης.

Η περιοδική έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 03/06/2024 και θα διαρκέσει έως τις 30/09/2024 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά. Η εκδήλωση της παρουσίασης της εικαστικής έκθεσης θα γίνει στις 27/06/2024 και ώρα 20:00.

 

 

«ODYSSEY»
Περιοδική εικαστική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
Επιμέλεια: Μαριλένα Κουτσούκου

Διάρκεια έκθεσης: 03/06/2024 έως 30/09/2024

Γενικός συντονισμός:
Δρ Ανδρέας Ντάρλας, Διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων

Ομάδα Εργασίας:
Ανδρομάχη Καπετανοπούλου Μ.Α., Δρ Αλεξάνδρα Συρογιάννη, Αρχαιολόγοι, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων

Φωτογραφίες αρχαιολογικών εκθεμάτων:
Γιάννης Ασβεστάς, φωτογράφος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα