back to top
29.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

29.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών από το γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του δικηγόρου, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών.

Την ίδια ώρα διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το συλληφθέντα, ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο πόνο και καταστροφή, όμως ένας δρόμος για την ειρήνη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των πλευρών», αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής για την Ουκρανία που διεξήχθη στην Ελβετία.

Οι υπογράφουσες χώρες δηλώνουν ότι «επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους στις αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά τους».

Στο έγγραφο γίνεται επίσης έκκληση για πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και για την επιστροφή στην Ουκρανία χιλιάδων παιδιών που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και τα εδάφη που αυτή ελέγχει.

Στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία συμμετείχε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Ο πόλεμος είναι πάντα καταστροφικός. Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή! Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τη στήριξή του σε “μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη” που “όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας”, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην Διεθνή Διάσκεψη.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες όπου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου, θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ
Με την 1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ξεκινά σήμερα τη διαδρομή του το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική.

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας 90χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Σάρτη Χαλκιδικής. Ο 90χρονος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και να αποφασιστεί αν θα προφυλακισθεί. Μέχρι την απολογία του παραμένει υπό κράτηση. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με τους συγγενείς, το κοριτσάκι βγήκε να παίξει και «χάθηκε» με τους γονείς να το αναζητούν. Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του δυο ώρες μετά, κλαίγοντας.

Συνολικά 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Χθες, υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 38χρονου υπηκόου Σλοβακίας γιατί έβαλε φωτιά εντός του δάσους Μονολιθίου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μύτικα, του Δήμου Πρέβεζας.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Εν μέσω κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων σε παγκόσμια κλίμακα, οι πυρηνικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκσυγχρονίσουν τα οπλοστάσιά τους, τονίζουν σήμερα ερευνητές, καλώντας τους ηγέτες τους να «κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφτούν».

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στην Γερμανία, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας – Σερβίας για το EURO 2024.
Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελ-κίρχεν, με τις πληροφορίες από τη Γερμανία να κάνουν λόγο για πολύ ξύλο, υλικές ζημιές, αλλά και τραυματίες.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα παιχνίδια για το EURO 2024,
Πολωνία – Ολλανδία 1-2
Σλοβενία – Δανία 1-1
Αγγλία – Σερβία 1-0

Και ο καιρός…
Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα